Skön seger över Västerås IK, 1-0

12 Jun 2022 11:16
Vi kom tillbaka efter förra helgens förlust och vann över VIK på Glysis.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:44

Det är alltid härligt att vinna matcher med uddamålet och då speciellt utan att släppa in något mål.

Vi är svårslagna på vår hemmaplan, det här var femte matchen utan förlust.

Dagens match startade trevande men i den 8:e minuten hade Fredrik Rahm en bra chans men målvakten räddade.

Vi fortsatte att trumma på men spelet förlades ofta på mittplanen, vi försökte med lite längre bollar ut mot kanterna eller bakom deras backlinje men utan att lyckas förrän....

...i den 29:e minuten när "Våfflan" hittade Joel Stillmark med en lång boll bakom VIK:s backlinje och Joel snyggt lobbade bollen över målvakten. En back höll på att hinna upp den men....1-0 var ett faktum.

Resten av halvleken var ett ställningskrig utan någon direkt struktur av anfallsspelet från något av lagen.

Vi var beredda på en anstormning av VIK direkt i 2:a halvlek men den kom av sig...

Tempot sjönk och det dröjde ända till den 63:e minuten innan det tände till igen...Johan Brolin träffade stolpen med en nickskarv som var värd ett bättre öde. I den 72:a min hade Johan Brolin ett skott tätt utanför stolpen och två minuter senare nickade Jesper tätt över ribban på en hörna.

Vi bytte in Pelle Lööf i sista kvarten och han hade ett kanonläge när han rundade målvakten men kom lite ur vinkeln.

Det var fortfarande 1-0 trots flera bra chanser och VIK gjorde allt och kämpade för en kvittering men vi kunde hålla undan och ta den fjärde segern i årets serie.

Jag kan inte annat säga att det var rättvist, VIK hade inte mycket till chanser att tala om.

Starkt jobbat av grabbarna......

Vi ställde upp med följande lag: Niklas Larsson-Niclas Lindh, Lars Skärpe, Christoffer Eriksson, Johan Danhard- Kalle Andersson, Erik Hellström, Jesper Karlsson, Fredrik Rahm-Johan Brolin, Joel Stillmark.

Avbytare: Mikael Svensk, Joakim Svensk, Tobias Björk, Pelle Lööf, Thomas Sundberg, Mikael Skjärvold och Fredrik Sundfors.