Brage blev för svåra i Svenska Cupen, 0-3

25 Mar 2022 20:44
Det är aldrig roligt med hedersamma förluster men idag inkasserade vi en sådan.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:44

Det märktes direkt att dagens match skulle bli helt annorlunda än den mot Brage i träningsmatchen för en månad sedan.

Under första halvlek låg vi helt perfekt i våra positioner och superettanlaget skapade inte några klara målchanser. Däremot växte vi in i matchen på ett jättebra sätt, värderade när vi kunde hålla i bollen och när vi skulle slå en längre boll på våra hungriga forwards. Närkampsspelet var också bättre än på länge.

0-0 i paus men med mersmak för oss.

Vi hade ett positivt snack i paus och vi såg också stora möjligheter att vinna matchen.

Tyvärr var inte domarna på samma våglängd som oss. Givetvis ur min synvinkel :-) I den 47:e minuten ska Richard plocka ner en hög boll, hade den i händerna men blir i samma sekund attackerad av deras forward som nickade bollen ur händerna till en helt fristående kompis som enkelt bredsidade  bollen i mål. Alla väntade på en avblåsning och frispark till oss. Men domaren godkände målet och vild palaver uppstod. När krutröken hade lagt sig fick Richard rött kort. Mattias Svärd hoppade in i buren och vi fick spela i stort sett hela andra halvlek med 10 man.

Fel av Richard att snacka ut sig men domaren gjorde ett fel beslut som godkände målet. Tungt att möta ett superettan lag med 11 man och givetvis blytungt med 10 man.

Vi gjorde en otrolig kämpainsats resten av halvleken. Vi jobbade och slet jättebra i försvarsspelet. Vi skapade också flera klara chanser,  Joel S rundade målvakten efter en omställning, kom ur vinkeln lite och skottet räddades på mållinjen av en back. Både Petter och Tomas hade nätkänning men orken tog  ut sin rätt och i den 77:e och 86:e minutrarna gjorde Brage 2-0 och 3-0.

Vi ska ta med prestationen vi gjorde i den här matchen till seriespelet. Alla jobbade efter vår uppgjorda plan och gjorde det kanon.

Startelvan: Richard Richardsson-Lars Skärpe, Thomas Sundberg, Christoffer Eriksson, Johan Danhard-Petter Andersson, Johan Brolin, Fredrik Rahm, Joel Hallberg-Pelle Lööf, Joel Stillmark.

Ersättare:Mattias Svärd, Lars Andersson, Ante Persson och Simon Wilhelmsson.