Inför match: HuFF-Boden

04 Aug 2021 23:15
Imorgon lördag 6/8 13.00 kommer Bodens BK FF på besök till Sparbanken Arena. Ett Boden som placerar sig på en tredjeplats med 30 poäng medan HuFF ligger på en andraplats med 35 poäng. Ni förstår själva att det är en tuff och viktig match som väntar.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

Boden kommer senast från en seger borta mot Valbo (1-2) och har inlett höstsäsongen med två raka vinster. HuFF kom tillbaka bra efter förlusten mot Sandviken och tog tre relativt enkla poäng hemma mot Strömsberg och har alltså inlett med en förlust (0-1 mot Sandviken) och en seger (4-0 mot Strömsberg) efter uppehållet.

Tränare Henrik Åhnstrand tycker laget kan ta med sig mycket efter senaste vinsten.

- Första 20 var riktigt välspelade av oss och djupledsspelet var nog det tydligaste för i år. Sedan släpper vi bara till ett avslut på 90 minuter, vilket vi såklart är mycket nöjd med.

Senaste mötet mot Boden slutade 1-1 vilket HuFF var nöjd med. Att ta poäng borta mot Boden är absolut ingen lätt uppgift. Att göra det när "Våfflan" klivit av under uppvärmningen, "Chippen" klivit av tidigt i första halvlek och Johan Brolin klivit av tidigt i andra halvlek, gör det inte lättare. Men HuFF gjorde som så många gånger förr, knöt nävarna och fick med sig poäng efter att Christoffer Lindberg kvitterat med 20 minuter kvar.

- Boden är ett riktigt bra lag och de var bättre än oss där uppe. Så vi måste göra en mycket bättre prestation generellt imorgon. Det brukar vara bra fotbollsmatcher när vi möter Boden. Bra organisation och hög intensitet, förväntar mig inget annat imorgon, berättar Åhnstrand.

HuFF har tränat på bra i veckan och kommer väl förberedda.

- Vi har spelat väldigt mycket stort spel, 11 mot 11, och pratat om hur vi ser ut i matchens olika skeden. Laget ser som vanligt bra ut och vi har många duktiga spelare att välja mellan, avslutar Henrik Åhnstrand.

Mehmed Hafizovic gjorde sitt första mål för HuFF sedan återkomsten i senaste matchen. Så här säger han inför morgondagens match.

Det känns väldigt bra att vara tillbaka och spela boll med HuFF igen. Det har gått helt okej för min del, känns som att jag kommer in i det mer och mer. Jag vet inte så mycket om Boden om jag ska vara helt ärlig, vi måste fortsätta spela vårt spel och inte fokusera så mycket på motståndarna. Alltid skönt att spela hemma, men tycker mer folk borde komma och se våra matcher när vi slåss om uppflyttning!

Nu hoppas vi på ett riktigt bra stöd på lördag, Alla till Glysis!