Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till HuFF Liam Collings

05 Feb 2022 19:00
Liam Collings är fostrad i Liverpool FC:s akademi och vi ser nu framemot att se honom i HuFF-tröjan 2021.
  • Skapad: 05 FEB 2021 19:00

Sportgruppen känner stor glädje över att vi får in ytterligare en ödmjuk och välutbildad idrottskille i laget med en trygg och positiv personlighet som vi tänker kommer att passa mycket bra in i lagkemin.

Fotbollsmässigt så är Liam främst en försvarsspelare med både snabbhet och bra fysik som kan spela på flera olika positioner, något som han visat sig behärska väl under träningarna med oss.

- Jag fick tidigt ett tips om Liam av en före detta tränare han haft. Denne förklarade honom som en ambitiös spelare med god uppspelsfot, tuff i närkampsspelet, bra på att kommunicera med lagkamrater på planen och en stor vilja med fotbollen. Efter att ha haft Liam i träning några pass kan jag bara instämma i den förklaringen, säger tränare Benny Dahlin.

Liam är uppväxt i Liverpool där hans fotbollskarriär startade redan vid 5 års ålder hos Liverpool FC Academy. Han utbildades där i 11 år innan han gick vidare till Fleetwood Town FC U18 i två säsonger. Som 18-åring gick han vidare till seniorfotboll i de lokala lagen Runcorn Linnets FC samt Stafford Rangers FC, båda i National Premier League North (det engelska ligasystemets sjunde nivå, motsvarar fotbollsmässigt kanske en svensk Division 3 men betydligt tuffare fysiskt).

Som 19-åring fick han via ett stipendium från den Engelska Ligans LFE-program chansen att spela utomlands. Han valde då Sverige och Ytterhogdals IK där han startade samtliga matcher 2019 som han var tillgänglig för. YIK var ett topplag i Division 2 Norrland, de kvalade till Division 1 men föll på målsnöret. 2020 återvände Liam till Sverige och Division 2 Norrland, denna gång uppe i Skellefteå hos Moröns BK.

- Jag är väldigt glad över att komma till HuFF och kan inte vänta på att få köra igång med säsongen. Alla i och runt laget har välkomnat mig väl och jag kan verkligen känna en positiv stämning runt laget vilket jag är väldigt glad över att få vara en del av, säger Liam.

Skribent: Mathias Berglund
E-post: Adressen Gömd
 
 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0738341977
E-post: [email protected]

Se all info