Effektivt HuFF vinnare i höstpremiären

30 Jul 2021 16:59
Höstsäsongen har anlänt. Dock inte höstvädret. Sommaren visade sig från sin bästa sida när HuFF vann omstarten mot IFK Timrå på Sparbanken Arena.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

Trots att detta nu var en "höstpremiär" möttes spelarna och åskådarna med ett vackert sommarväder på Sparbanken Arena.
   Två lag med toppkänning skulle drabbas samman i denna på förhand ovissa match. När lagen möttes i premiären i april drog Timrå det längsta strået och avgick med en 2-1-seger. Denna gång skulle dock HuFF lyckas knipa alla tre poäng, bland annat efter mål av en comebackande skyttekung.

Timrå, med den ex-HuFFaren Mehmed Hafizovic avstängd, startade matchen med bra spel efter backen och kom också till några farliga chanser utan att utnyttja dem till fullo. Utdelningen skulle dock komma i minut 27 via ett inlägg från Granit Buzuku som letade sig hela vägen in i bortre burgaveln, bakom Niclas Larssons vänstra axel. Repliken från HuFF kom 10 minuter senare, då Oscar Åkerlund driver upp bollen, hittar Daniel Eliasson på vänsterkanten som tar sig igenom två försvarare och sätter bollen intill den främre stolpen. Dannes första spelmål i HuFF-tröjan! Han har sedan tidigare tre straffmål på kontot. Pausvila vid 1-1.

HuFF börjar den andra halvleken piggt, med främst Niklas Dahlström, som i en framskjuten position på högerkanten kom fram gång på gång. Detta resulterade sig också i minut 54 när han och Andreas Persson samarbetar. Dahlströms sista avgörande passning är dock aningen brant och Persson får hämta upp bollen djupt ner i straffområdet. Han slår den snett inåt bakom till en framstörtande Kion King som bara placerar in bollen bakom en chanslös Timrå-målvakt. Efter detta mål tar Timrå, ganska logiskt, över taktpinnen igen i sin jakt på kvittering.

I den 65:e matchminuten kommer en liten höstpresent till de 343 åskådarna på Sparbanken Arena. Pelle Lööf, som dragits med en efterhängsen skada hela året gör comeback när han ersätter Johan Brolin på topp.

pl

Timrå fortsatte pressa och var väldigt nära att kvittera ett antal gånger, men bollen lyckades på något vis undvika nätkänning.
   Tiden går och vi kommer i den 92:a matchminuten. Pelle Lööf blir fri med målvakten från 30 meter. Man kan känna spänningen i publiken som ställer sig upp för att se Pelle förvalta detta läge. Två minuter tidigare hade han missat ett liknande läge. Nu fanns det dock inga tveksamheter. Pelle sätter bollen intill den högra stolpen och 3-1-vinsten är ett faktum!

En bra start på hösten. Låt det forstätta på samma sätt.