19 JUN 2022 21:12
Idag gjorde vi en otrolig stark insats och slog Sollentuna med 2-1.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:44

Idag var det dags att plocka den första trepoängaren på bortaplan. Sollentuna var stora favoriter och vi stod i ca 5 gånger pengarna men det märktes inte på planen. Okej att de hade det största bollinnehavet men det var vår taktik för dagen att de skulle få äga mycket boll

Redan i den 3:e minuten hade vi en kanonchans, bollen "dansade" på mållinjen efter en hörna från vänster. Med andra ord startade vi matchen jättebra och i den 10:e minuten rensades bollen till Kalle Andersson, för dagen vänsterback. och han drog på ett skott från 30 m som målvakten inte kunde hålla. 1-0 och jubel i "getinglägret".

I den 12:e  fick Niklas göra en bra räddning men i den 20:e minuten fick Thomas Sundberg bollen på mitt på egen planhalva. Han slog en väl avvägd djupledsboll bakom Sollentunas backlinje som gick fram till Joel Stillmark. Joel var iskall och rundade målvakten och slog bollen i öppet mål.

2-0 och en kanonstart på matchen. Resten av halvleken försökte hemmalaget komma igen vår backslinje  utan att lyckas. Några halvfarliga hörnor och långskott var det enda som de åstadkom men det avstyrde Niklas på ett bra sätt.

I andra halvlek var det bara att bevaka resultatet, ligga rätt i positionerna och ställa om till anfallsspel vid rätt tillfälle.

Sollentuna kom inte längre än till strafflinjen. Ibland försökte komma runt på kanterna men hela tiden var vi på vår vakt.

Vi stack upp vid några tillfällen och skapade några bra måltillfällen, bl.a hade Jesper ett kanonskott tätt utanför som var värd ett bättre öde.

Tiden gick utan att resulatet förändrades och det kändes som det skulle sluta med en 2-0 seger men...........

..när 2 min återstod av tilläggstiden fick hemmalaget en straff som de säkert satte i nätet men närmare än så kom de inte.

En härlig slutsignal och första segern var i hamn. Suveränt!!

Alla gjorde en otroligt stark insats, följde taktiken till fullo och jobba de stenhårt som ett lag.

Vi ställdeupp med följande lag: Niklas Larsson-Mikael Svensk, Lars Skärpe, Christoffer Eriksson, Kalle Andersson- Fredrik Rahm, Jesper Karlsson, Thomas Sundberg, Johan Brolin-Joel Stillmark, Mikael Skjärvold.

Avbytare: Joel Hallberg, Pelle Lööf, Joakim Svensk och Tobias Björk.