Ny övertygande hemmaseger

07 MAJ 2022 22:01
HuFF spelade på lördagen sin tredje hemmamatch i division 2 norra Svealand – och det blev tredje raka storsegern. Den här gången var det Kvarnsveden som slogs tillbaka med 5–0 (2–0).
  • Skapad: 07 MAJ 2022 22:01

4–0 mot Forsbacka och 5–1 mot Skiljebo följdes upp med en ny övertygande trepoängare på Sparbanken Arena. Kvarnsveden hade visserligen skramlat ihop fyra poäng innan besöket i Hudiksvall, men på lördagseftermiddagen var man aldrig i närheten av några poäng.

Redan efter 13 sekunder höll HuFF på att ta ledningen då Hamse Nuur avslutade lagets första anfall med ett hårt skott, men gästernas målvakt Victor Astor räddade till hörna. I femte minuten räddade Astor på nytt, den här gången ett friäge från Sebastian Bergman.

Men ledningsmålet skulle komma, och den här gången var mål-Astor olycksgubbe då han missade ett utspel. Filiph Ededal tog till vara på gratischansen genom att frispela Sebastian Bergman som revanscherade sig efter frilägesmissen. Då hade matchuret hunnit fram till minut elva.

I 17:e minuten avslutade Ededal själv med vänstern och bollen gick utom räckhåll för Kvarnsvedens målvakt och 2–0 var ett faktum.

HuFF imponerade under de första 45 minuterna, men något mer mål ville det ändå inte bli.

Kvarnsveden jämnade ut spelet något i inledningen av andra halvlek, men man var aldrig riktigt i närheten av något mål. Det var inte hemmalaget heller förrän under matchens sista tio minuter. Araya Zerai fick fritt löputrymme på sin högerkant innan han skar in mot mål och formligen dundrade in 3–0 i bortre burgaveln, detta i 82:a minuten.

Zerai blev tvåmålsskytten när han tre minuter senare avslutade ett snyggt hemmaanfall genom att göra 4–0 och han kunde ha blivit hattrickskytt, men han valde att osjälviskt passa till Andreas Smedbakken som fick avsluta målskyttet.

Tre klara hemmasegrar så här långt men ändå är det svårt att veta hur bra HuFF är. 5–1 mot Skiljebo imponerar, men de stora segrarna mot Forsbacka och Kvarnsveden ska man kanske inte dra alltför höga växlar av, för dessa två lag kommer att få jobba stenhårt för att klara nytt kontrakt.

Men det är klart, 14–1 på tre hemmamatcher, så mycket mer kan man inte begära.

Till helgen åker HuFF till Dalarna för bortamatch mot Korsnäs.

Skribent: Christer Stridh
E-post: Adressen Gömd