Hoppa till sidans innehåll

Välkommen Ludvig

28 FEB 2022 19:10
Välkommen till HuFF hälsar vi Ludvig Pärlenskog som skrivit på för två år.
  • Skapad: 28 FEB 2022 19:10

Ludvig är en 20-årig kille som kommer från Bollnäs. Gymnasietiden tillbringades i Sundsvall där han gick på NIU Fotboll, spelade i Giffarnas akademilag i P17 samt P19 Allsvenskan och därefter i A-lagets träningsgrupp.

Under 2021 matchade han oftast i U21-Allsvenskan samt var med i matchtruppen ett antal matcher i Superettan. Har även tre stycken P16-landskamper på meritlistan.

- I Ludvig får vi in en mycket viktig pusselbit i laget. Ludvig spelar oftast som mittback men trivs även högre upp i planen där hans eminenta passningsfot är högeffektiv i att bryta igenom motståndarnas linjer. Ludvig har under sin tid i GIF Sundsvalls elitmiljö fått med sig en tuffhet och kompromisslöshet som vi uppskattar, han uppvisar dessutom mycket fina ledaregenskaper som vi värdesätter extra mycket i detta nya föryngrade HuFF anno 2022, säger HuFFs sportchef Micke Flaaten.

- "Ludde" är ett oerhört viktigt tillskott och kommer att passa jättebra in i vårt sätt att spela. Att "Ludde" har kvalitéer i sin passningsfot, spelförståelse och duellspel råder det ingen tvekan om och det visste vi sedan tidigare. Det som dock känns extra bra med just "Ludde" är att han sprider ett lugn både på och utanför planen, intresserar sig och bidrar ständigt i diskussioner för att skapa en djupare förståelse kring vad vi ska försöka uppnå som grupp. Visar egenskaper som är värdefulla för alla lag och som kan ta honom som individ långt inom fotbollen, säger HuFFs assisterande tränare Kalle Ersjons.

Ludvig, vad är dina tankar om din första tid i laget och föreningen?

- Det känns bra tycker jag. Det är en ung trupp med mycket kvaliteter och hög potential, samt ett nytt och ungt tränarteam så det känns väldigt spännande. 

Du spelar ju nu med många du känner väl både från GIFS och BGIF, hur viktig är lagsammansättningen?

- Ja precis, det är många kända ansikten i laget och även många väldigt nära vänner så det är kul. Känns som att vi redan efter bara några veckor fått en väldigt bra sammanhållning. Det är något jag värderar högt då vi som individer och lag kan ha nytta av det för att utvecklas tillsammans under säsongen.

Vad tänker du att din naturliga ledarstil kan göra för att säkra upp stabiliteten i en så pass ung trupp?

- Jag tror att mycket handlar om att bygga relationer med varandra. Att få sina lagkamrater att känna sig trygga både på och utanför planen. Så det tror jag är en viktig del, att finnas där och stötta killarna. Sedan tror jag också att jag kan bidra genom att ställa krav på både träning och match, att driva på laget så vi får ut det mesta av varje individ, inklusive mig själv. 

Dina egna främsta styrkor, hur bidrar du bäst till lagets framgång?

- Bortsätt från mina ledaregenskaper så skulle jag säga att mina främsta styrkor är spelförståelsen både offensivt och defensivt samt att jag är en bolltrygg spelare. Hur jag bidrar på bästa sätt skulle jag nog säga är genom att bara vara mig själv och göra det jag är bra på. Mycket handlar om att göra sina medspelare bättre och det ska jag göra så gott jag kan. 

Kort- och långsiktiga mål med din fotboll?

- Först och främst så ska vi göra en bra säsong och växa som individer och som lag så mycket det bara går. Det är mitt fokus nu. Sedan får vi se vad framtiden har att erbjuda. Men målet är att spela fotboll på så hög nivå som möjligt. 

Nästa match är mot moderföreningen Bollnäs, hur taggad är du inför den?

- Jo men det ska bli kul att få möta Bollnäs och träffa många som man spelat med tidigare. Det ska bli väldigt roligt. Sen så är det försäsong och för oss handlar det om att sätta vårat spel och hela tiden ta steg framåt för att vara så bra som möjligt till premiären. Så det är det jag främst fokuserar på.

Varmt välkommen Ludvig!

Skribent: Hudiksvalls FF
E-post: Adressen Gömd
 
 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0738341977
E-post: [email protected]

Se all info