HuFF kryssar vidare i kontraktsjakten

10 OKT 2021 19:49
Jakten på nytt kontakt i Ettan Norra fortsätter för HuFF. I lördags kom fjärde raka krysset då det blev 0–0 hemma mot Haninge.
  • Skapad: 10 OKT 2021 19:49

Alla poäng är viktiga i kampen om fortsatt existens i fotbollsettan och HuFF visar att man kan störa vilket lag som helst, i alla fall hemma på Sparbanken Arena. Lördagens motståndare Haninge har inte sitt helt på det torra vad det gäller nytt kontakt, det är det lag som ligger närmast ovanför kvintetten som i dagsläget gör allt för att undvika de tre sista platserna.

Det var en jämn match som knappt innehöll några målchanser förrän i slutet, då träffade lagen ribban vid ett varsitt tillfälle. Först var det Amaro Bahtijar som pricksköt i André Bernadinis kryssribba i den 73:e minuten och i den 80:e minuten så drog Hady Saleh Karim iväg en frispark i ribban bakom Simon Elgh.
Frisparken föregicks av att Kion King fällde en motståndare och drog på sig sitt andra gula kort i matchen och HuFF fick avsluta med en man mindre på planen.
Upprinnelsen var ett av få misstag av Amaro Bahtijar under matchen. Han missade ett uppspel på egen planhalva och Haninge vände snabbt, så snabbt att hemmaspelarna hade svårt att hänga med och det hela slutade med ett nytt gult kort på King.

Misstag där alltså från Bahtijars sida, men annars var han en av planens stora spelare. Han blir viktigare och viktigare för HuFF:s spel och han hade varit värd att få sätta sitt ribbskott.

I så fall kanske HuFF hade kunnat vinna sin första match sedan den 3 juli, för det är nämligen så länge sedan det fanns anledning att jublas och hurras i HuFF:s omklädningsrum efter en slutsignal. Då blev det 3–2 borta mot Täby, samma Täby som är HuFF:s kommande motståndare i serien.

Visst är det bra att HuFF tar sina poäng, men det skulle onekligen vara skönt om det kom en seger snart och gärna på lördag då det matchas mot en annan avstigningskandidat. Men för att det ska ske så måste HuFF få fart på målskyttet, för under de nio höstmatcher laget spelat har man bara gjort fyra mål. Två av dessa har kommit från straffpunkten (Cihan Sener), sedan ”Crille” Lindbergs vänsterkanon mot Hammarby TFF borta, och så Cihan Seners offsidemål mot Umeå borta – som godkändes.

Fyra mål på nio matcher, där har ni den största anledningen till att HuFF krigar om nytt kontrakt. Mot Haninge hade man Bahtijars ribbskott, och så var Wille Wallin framme på hörna i slutsekunderna och var nära att stöta in bollen. Men det var också allt som hände framåt.

Mot Täby får man nu också klara sig utan Kion King som blir avstängd efter sin utvisning, och han är också en spelare som behövs för att få fart på offensiven.
Om det är tunt framåt så är det stensäkert bakåt, för Haninge hade heller inte mycket att komma med förutom frisparken då som träffade ribban, och det kan bli mycket värt i slutändan. Nu gäller det att träna på bra, och att samla kraft – för mötet med Täby på Sparbanken Arena på lördag kommer att bli oerhört viktig.

I övriga lördagsmatcher med lag inblandade i bottenstriden så kan man lugnt säga att HuFF hade marginalerna på sin sida i slutminuterna, eller vad sägs om följande...

...Assyriska låg under med 2–0 mot BP när man reducerade i 87:e minuten och strax därefter kom också en kvittering, MEN den godkändes inte och Assyriska blev utan poäng.
...Hammarby TFF ledde med 2–0 i paus borta mot Gefle. Hemmalaget reducerade tidigt i andra halvlek och på övertid kom också 2–2-målet. HTFF tappade därmed två poäng.
...Täby kom tillbaka och kvitterade Dalkurds pausledning, men Dalkurd avgjorde på övertid och Täby tappade en viktig poäng.

Däremot fick man ingen hjälp under söndagen, för då vann Luleå bortamatchen mot Örebro Syrianska med 3–1 och klättrade förbi HuFF i tabellen. Luleå 23 poäng och HuFF 22 är de två lag som ligger på rätt sida nedflyttningsstrecket med sex matcher kvar att spela. Täby 21, Assyriska 20 och Hammarby TFF 19 är i nuläget på nedflyttningsplats.

Skribent: Christer Stridh
E-post: Adressen Gömd