”Bakko” såg till att segerraden förlängdes

22 MAJ 2022 19:31
HuFF förlängde sin segerrad hemma på Sparbanken Arena på söndagseftermiddagen då gästande Rågsved slogs tillbaka med 3–1 (0–0).
  • Skapad: 22 MAJ 2022 19:31

Stor matchvinnare för hemmalaget blev lagkaptenen Andreas ”Bakko” Smedbakken som svarade för alla tre målen.

Fjärde hemmamatchen – och fjärde hemmasegern. Men den här gången satt det långt inne. Efter en mållös – och rätt så chansfattig – första halvlek kom två snabba mål i inledningen av andra halvlek. Rågsved tog ledningen i den 50:e minuten då Fredrik Notice först missade sitt skott, men han fick ändå tag på bollen och passade till Karim Barka Hemgård som smällde in bollen högt bakom Simon Elgh i HuFF-målet.

Knappt två minuter senare gjorde ”Bakko” sitt första mål av tre då han med en språngnick kvitterade till 1–1. Ville Söderlund slog ett perfekt inlägg som ”Bakko” nådde först på.

Om den första halvleken var rätt så händelsefattig så hände desto mer i den andra, framför allt blev det ett mer öppet spel från både håll efter de båda målen.

Det verkade ändå gå mot 1–1 då Rågsveds Nabil Osman väldigt onödigt drog i tröjan på Araya Zerai som var på väg igenom och domaren Håkan Modigh hade inget annat att göra än att blåsa och peka på straffpunkten. Kapten Smedbakken klev fram och tryckte in 2–1 då matchuret hade hunnit fram till minut 86.

Rågsved flyttade fram sina positioner i jakten på en kvittering, men det resulterade bara i ett till mål från ”Bakkos” sida. I en snabb omställning gick bollen från Jesper Lindholm ut till Sebastian Bergman och han hittade en helt fri Smedbakken framför mål – och den chansen att bli hattrick-målskytt missade inte HuFF-kaptenen.

Innan det hela var över hann Rågsved med ett ribbskott.

HuFF hakar i och med segern på i tabelltoppen. På sin tredje plats är man en poäng bakom Österåker (som har spelat en match mer) och fyra bakom ledande Stocksund. Just Österåker är HuFF:s nästa motståndare på Sparbanken Arena (söndag 29/5), men innan dess ska man spela en bortamatch mot Kungsängen på torsdag (Kristi Himmelfärdsdag).

Skribent: Christer Stridh
E-post: Adressen Gömd