Hoppa till sidans innehåll

Tidig seriefinal på lördag

27 Aug 2021 18:01
Två obesegrade lag i serien ställs mot varandra på lördag. Karlbergs BK kommer till Sparbanken Arena med avspark 14.00.
  • Skapad: 27 AUG 2020 18:01

Karlberg har liksom HuFF inte tappat en enda poäng i seriespelet hittills. Fem matcher och fem trepoängare ger de båda 15 poäng. Karlberg har däremot förstaplatsen i och med bättre målskillnad.

- Vi har mött Karlberg tidigare och vet vilken nivå de spelar på. Lojaliteten i defensiven kommer bli väldigt viktig och det är något vi har varit riktigt bra på denna säsong, att samtliga på planen ställer om direkt för nästa aktion. Det kommer krävas en stor arbetsinsats för att ta 3 poäng och det är vi helt klart redo för, säger Andreas Smedbakken som har kommit tillbaka starkt efter sin skada.

Det känns bra. Äntligen fått komma igång med matchträningen på riktigt när jag fick spela fem matcher på sju dagar förra veckan (Tre HuFF, två Forsa IF). Man njuter av varenda minut på en fotbollsplan efter all tid man har missat senaste två åren av alla skador. Förhoppningsvis kommer det bara att bli bättre och bättre nu så man kan vara med och bidra på bästa sätt under sista matcherna.

HuFF har som sagt god form då man är obesegrade i serien och dessutom tog sig vidare från Svenska Cupen förra veckan (Lottningen till nästa omgång sker fredag 28 aug). Flera gånger om denna säsong har man visat på en fantastisk styrka då man varit i underläge i matchen och vänt till seger.

Vi vet hur bra vi är, tror på det vi gör och stressar aldrig upp oss i underlägen. Jag tror inte att det är svårare än så. En match varar i 90+, vad det står i halvtid spelar egentligen mindre roll, säger Smedbakken.

Och i 90+ behöver nog HuFF vara fokuserade på lördag, en tuff och spännande match på förhand.

Det är fortsatt 50 åskådare som gäller och först till kvarn.

Du som inte är på plats ser matchen live via helahalsingland.se där alla våra seriematcher sänds.

Skribent: Mathias Berglund
E-post: Adressen Gömd
 
 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0738341977
E-post: [email protected]

Se all info