Hoppa till sidans innehåll

Historisk hemmapremiär för HuFF

09 Apr 2022 12:36
Klockan 16.00 på lördag eftermiddag kommer domaren Tom Ghorbani från Hägersten att blåsa i sin pipa och bollen rullas i gång på Sparbanken Arena.
  • Uppdaterad: 09 APR 2021 12:36

Det handlar då om Hudiksvalls FF:s historiska hemmapremiär i Ettan Norra och för motståndet står Norrköpingslaget IF Sylvia.

Det har gått mer än 30 år sedan Hälsingland hade ett fotbollslag på herrsidan så här högt upp i seriesystemet. Då hette laget Hudiksvalls ABK och serien var division 2 norra, en serie som då var den näst högsta i det svenska seriesystemet.

Nu skriver vi Ettan Norra och Sveriges tredje högsta division. Men för svältfödda fotbollsentusiaster i ett distrikt med få framgångar är lördagens hemmapremiär för HuFF ändå kittlande. Tyvärr kommer alla dessa entusiaster inte att finnas på plats på Sparbanken Arena eftersom all fotboll fortfarande spelas utan publik. I stället gäller det att hitta fram till livesändningen på HelaHälsingland eller SportExpressen om man vill få en glimt av matchen.

Båda lagen kommer till spel med en 0–2-förlust i bagaget. HuFF föll mot Haninge på bortaplan medan Sylvia blev mållöst hemma mot Sandviken.

Enligt rapporterna från Torvalla IP gjorde HuFF – trots förlusten – en godkänd premiär. Haninge hade några lyckominuter i mitten av första halvlek då en lång tå (Eminn Ghozzi) och en klack (Sitapha Nduire) förde fram hemmalaget till en 2–0-ledning, en ledning som man sedan försvarade matchen ut. Men HuFF hade ett flertal heta målchanser, som man dock inte lyckades förvalta.

Det är väl också lite vad skillnaden mellan spel i division 2 och spel i Ettan handlar om, det gäller att ta till vara på de chanser man får. Det gjorde Haninge, men inte HuFF.

Sylvia inledde bra hemma mot Sandviken, brände ett friläge, hade en boll i mål som blev bortdömt för offside innan man åkte på en straff som blev ivrigt diskuterad. Men straff blev det och mål för Sandviken, och strax innan paus kom även ett andra baklängesmål för Sylvia.

Precis som HuFF i matchen mot Haninge blev Sylvias jakt på reducering och eventuell poäng resultatlös mot Sandviken.

I fjol var Sylvia med väldigt länge i tätkampen och det blev till slut en femte plats i tabellen, tre poäng bakom tabelltvåan BP som då fick kvala. Sylvia tog lika många poäng som HuFF:s motståndare förra helgen, Haninge, men hade något sämre målskillnad.

Men såväl det som hände förra säsongen, liksom HuFF:s och Sylvias premiärmatcher förra helgen, tillhör historien. Det är på lördag eftermiddag som ett nytt kapitel i historien ska skrivas...

Skribent: Christer Stridh

Skribent: Christer Stridh
E-post: Adressen Gömd
 
 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0738341977
E-post: [email protected]

Se all info