Nu hackar HuFF-maskinen rejält

29 AUG 2021 20:57
När Sollentuna lämnade Sparbanken Arena på söndagseftermiddagen gjorde man det med tre poäng i bagaget, detta sedan man besegrat HuFF med 3–1 (0–1).
  • Skapad: 29 AUG 2021 20:57

Förlusten innebar att det var fjärde matchen i rad som HuFF lämnade planen utan poäng, och just nu hackar HuFF-maskinen rejält.

Höststarten har varit riktigt tung för HuFF. Mot Sollentuna såg det ändå hyfsat ut under den första halvleken, även om gästerna vid två tillfällen hade bollar som passerade Simon Elgh i hemmamålet, men båda gångerna räddades HuFF-målvakten av sina stolpar. I det läget var Sollentuna absolut närmast ett ledningsmål.

Men så tände matchen till ordentligt i den 37:e minuten. Det började vid Sollentunas avbytarbänk där HuFF fick ett inkast. När Cihan Sener skulle hämta bollen stängdes han lite av en av gästernas ledare, Cihan kunde inte behärska sig utan knuffade undan ledaren. Det fick Sollentunas avbytare William Jan att flyga på Sener och ett onödigt tumult uppstod. Det hela resulterade med ett gult kort för Sener och ett gult kort för Jan (kanske borde ha varit en annan färg på det kortet).

Strax därefter fälldes Mannan Khalil i Sollentunas försvarsområde och domaren Pontus Olofsson blåste och pekade på straffpunkten. Kapten Sener gjorde inget misstag utan satte sin fjärde straff för säsongen och HuFF var i ledningen, en ledning som man höll halvleken ut.

Sollentuna tryckte på rejält i början av den andra halvleken, men det kändes ändå som att HuFF-försvaret hade full kontroll på händelserna. Men så fick Oliver Stojanovic Fredin skottläge utanför straffområdet. Skottet ändrade riktning på Oskar Wickman och den touchen ställde Simon Elgh helt, och kvitteringen var ett faktum.

Turligt, javisst. Men också rättvist.

Ett slarvigt passningsspel i ett HuFF-anfall ledde till en omställning, och den omställningen ledde också till att Sollentuna kunde ta ledningen. En crossboll från höger hittade ut till Aron Sandén på vänsterkanten och han hittade in till Fabian Ahlstrand som sköt 2–1 för gästerna.

Det är svårt att säga vad den snabba vändningen berodde på, men helt klart är att HuFF-maskinen för tillfället inte tänder på alla cylindrar. Det glappar i försvaret, och det klickar heller inte i anfallsspelet.
Inhopparen Pelle Lööf hade ett par avslutslägen men jakten på kvittering blev resultatlös, och i stället kunde William Jan punktera matchen med gästernas tredje mål på övertid.

Det var inte mycket som gick HuFF:s väg den här helgen. Laget åkte på fjärde raka förlusten – och man fick fyra spelare varnad. Det innebär att Cihan Sener, Amaro Bahtijar, Oskar Wickman och Lucas Bergquist alla blir avstängda och ingen behöver åka med till Norrköping (Sylvia borta på lördag). Det gör att man inte ens kommer att ha en full trupp till den bortamatchen.

Förutom förlust och fyra avstängningar gick en del resultat också emot HuFF. Hammarby TFF vann med 3–0 mot Haninge, Täby besegrade Örebro Syrianska med 2–1 och båda lagen kröp närmare HuFF i tabellen. Det enda positiva med HuFF-ögon sett var att tabelljumbon förlorade klart (0–4) borta mot Karlstad.

Förutom Täby, Hammarby TFF och Assyriska har HuFF även Luleå bakom sig i tabellen, men Luleå kan passera om man vinner onsdagens derby mot Piteå.
Helt klart kommer det att bli tufft för HuFF att ta poäng borta mot Sylvia med tanke på de fyra avstängningarna, och även om den avstängda kvartetten är tillbaka till lagets nästa hemmamatch kommer det definitivt inte att bli enklare att ta poäng där. Då kommer nämligen den suveräna serieledaren Brommapojkarna på besök – och vill det sig illa kan HuFF stå på sex raka förluster efter det.

HuFF behöver hitta en ”maskinist” som kan smörja upp motorn så att laget tänder på alla cylindrar igen. Kion King såg i alla fall pigg ut och han kommer att bli en nyckelspelare på Platinumcars Arena. Poäng där skulle vara en välbehövlig bonus för HuFF.