Inte ens på Lidl...

30 MAJ 2021 22:11
Det var med väldigt tunga steg som de för dagen gul/svarta HuFF:arna lämnade Södertälje Arena...
  • Skapad: 30 MAJ 2021 22:11

Detta sedan hemmalaget Assyriska FF precis vunnit den viktiga matchen med 2–1 (0–0), och den långa hemresan som väntade blev helt plötsligt väldigt l-å-n-g.

Anledningen till de tunga stegen var givetvis den straff som hemmalaget fick – och då menar jag verkligen fick – i den 93:e minuten. Antonio Yakoub utnyttjade gratischansen och Assyriska klev av planen med tre oerhört viktiga poäng, medan HuFF stod inför en över 30 mil lång hemresa utan att ha fått med sig den poäng man så väl förtjänat.

För det här var en spelmässigt väldigt jämn match där HuFF kunde ha fått en drömstart. Kion King tog till vara på ett försvarsmisstag i hemmalaget och skapade ett friläge redan innan matchuret hade snurrat det första varvet. Men King kom lite ur läge och avslutet gick mitt på Nahir Saliba i målet.

Assyriska försökte sätta hög press, men HuFF spelade sig ofta ur den pressen på ett bra sätt och man höll spelet väl uppe. Förutom Kings friläge så skapades det inte så många målchanser. Assyriska hade visserligen en boll som passerade bakom Simon Elgh men den gick parallellt med målet.

Sedan hade båda lagen ett varsitt läge där motståndarförsvaret fick undan bollen på mållinjen, och visst kan man som HuFF-anhängare tycka att Cihan Seners nick på Araya Zerais inlägg var värt ett bättre öde. Bollen passerade målvakten Saliba, men bakom hemmakeepern dök lagkaptenen Nemrut Awruhum upp och med en språngnick räddade han Assyriska från ett pausunderläge.

I andra halvlek styrde Assyriska lite i början och Mamadouba Diaby avlossade en kanon som Elgh fick jobba hårt med för att klara. HuFF bytte in Andreas Smedbakken och ”Bakko” hade ett par ypperliga lägen. Först en skarv på ett högerinlägg, men bollen smet över ribban, och sedan ett friläge som Saliba räddade.

Det blev istället hemmalagets inhoppare Christian Aphrem som tog över huvudrollen då han mycket snyggt vred in ett skott från vänster där bollen gick över Elghs utsträckta händer och in i bortre burgaveln.

Men HuFF gav inte upp och även om Assyriska hade möjligheter att stänga matchen kändes det ändå helt rättvist när kvitteringen kom i den 89:e minuten. Visst, den var turlig eftersom Christoffer Lindbergs inlägg styrdes i mål av Awruhum (han som räddade på mållinjen i första halvlek). Nu träffade inlägget Awruhums utsträckta ben och bollen tog en snygg både över Saliba och in i målet.

Därmed kändes det som att HuFF skulle kunna packa in en poäng att ta med sig hem, en viktig – och rättvis – poäng.

Men det återstod ju lite spel på övertid och tyvärr kom två fall att bli HuFF:s öde denna dag. Först föll Younas Massaoudi i straffområdet efter en liten lätt kontakt med Kion King – och sedan föll domaren Magnus Römo Mella för detta ”skådespeleri”. Visst, det var en liten kontakt mellan spelarna, och hade det skett i mittcirkeln hade tio domare av tio dömt frispark. Men hade det skett i mittcirkeln hade tio spelare av tio stått på benen och inte kastat sig.

Nu skedde det en meter inne i HuFF:s straffområde och då ”föll” Massaoudi, varpå domare Römo Mella också ”föll”, blåste och pekade på straffpunkten.

Inte ens på Lidl säljer man så billiga straffar...

Antonio Yakoub var säker från elva meter och HuFF var ett slaget lag.

Tungt för de gul/svarta lirarna – å nej herr tv-kommentator, de gulsvarta tröjorna var INTE Häcken-inspirerande, de ÄR ABK-inspirerande och visst hade den nyligen 90-årsjubilerande gul/svarta klubben förtjänat en poäng, även om laget numer heter Hudiksvalls FF.

Men ödet – och domaren i det läget – ville annorlunda. Sedan var det stort av Magnus Römo Mella att erkänna att han gjort ett stort misstag som blåste straff (vilket han gjorde efter matchen), men då var ju skadan redan skedd och HuFF var utan poäng.

Nu gäller det att försöka glömma det här och gå vidare. HuFF har visat i stort sett i alla matcher utom mot BP att man hänger med spelmässigt i Ettan norra, men det krävs också lite tur för att poängen ska ramla in, och inte ”ramla” ut som i den här matchen. Positivt var att Pelle Lööf var tillbaka och gjorde årsdebut, liksom att även Jesper Lindholm var tillbaka efter skada. Alla spelare behövs, för truppen är tunn, och med fem spelare på två varningar så kommer avstängningarna också inom kort.