Hoppa till sidans innehåll

105 dagars väntan är över

17 OKT 2021 19:44
105 dagars väntan på en ny trepoängare är över för HuFF.
  • Skapad: 17 OKT 2021 19:44

Den 3 juli: Täby–HuFF 2–3
Den 16 oktober: HuFF–Täby 1–0
105 dagars väntan på en ny trepoängare är över för HuFF.

Ni vet vad radioprataren Gert Fylking brukade säga när Svenska Akademin tillkännagav vem som fick det årets Nobelpris i litteratur: ÄNTLIGEN!
På lördagseftermiddagen var det Fylkings ord som poppade upp inombords när domaren Henrik Mohlin blåste dagens sista signal och mötet mellan de båda kontraktsjagande lagen HuFF och Täby var över.

Äntligen!

På resultat-tavlan stod det H 1 och B 0, vilket betyder att hemmalaget (HuFF) hade gjort ett mål medan bortalaget (Täby) stod på noll, siffror som också innebar att tre otroligt viktiga poäng stannade i Hudiksvall den här dagen, allt tack vare lagkaptenen Cihan Seners kyliga chip i den 90:e minuten.
Det finns segrar som är skönare än andra, det finns segrar som viktigare än andra, det finns segrar som är så oerhört skön och viktig så det är svårt att förklara – och så finns det HuFF:s seger över Täby...

Alla visste vad som gällde den här eftermiddagen på Sparbanken Arena, HuFF på 22 poäng och en placering precis ovanför nedflyttningsstrecket mot Täby på 21 poäng och under samma streck. En vinnare skulle förbättra sina chanser till fortsatt division 1-spel med massor av procent, medan en förlorare knappast ville tänka på konsekvenserna.

Länge, länge såg det dock ut som att de 275 åskådarna varken skulle få se någon vinnare eller förlorare, men så precis när matchuret var på väg att ticka över på tilläggstid kom det förlösande målet – och det var HuFF och Cihan Sener som frälste de allra flesta på Sparbanken Arenas läktare. HuFF-kaptenen iklädde sig därmed åter i rollen som matchvinnare, men utan Christoffer Lindbergs fantastiska förarbete hade den här matchen slutat mållös.
Nu kom Lindberg med bra fart på högerkanten, vek in mot mitten, släppte bollen i djupled till en helt fri Cihan Sener som i sin tur bara stötte till bollen med vänstern och första trepoängaren för HuFF på 105 dagar var bara några övertidsmunter bort.

Genom målet fick Cihan Sener också revansch på Täbys målvakt Kristoffer Westerberg, för i den 52:a minuten kom Sener i ett nästan exakt liknande friläge, men den gång var det Westerberg som gick segrande ur duellen och via en fin fotparad styrde han ut bollen till hörna. Den gången fick Sener inte något lyft på bollen och Westerberg räddade, men i den 90:e minuten kom lyftet.
Frågan är då hur högt det här lyftet blir för HuFF?

Med fem omgångar och 15 poäng kvar att spela om så har man i alla fall skaffat sig ett försprång på fyra poäng ner till Täby. Man ökade också poängglappet till resterande lag i bottenstriden, för där var det bara Assyriska som lyckades ta en poäng under söndagen då man spelade 1–1 hemma mot Örebro Syrianska, i en match där bortalaget kvitterade sent på en straffspark.
Luleå hade 0–0 i paus hemma mot BP, men serieledaren avgjorde i andra halvlek och vann med 2–0. Avgjorde i andra halvlek gjorde även Piteå som vann över Hammarby TFF med 1–0.

Resultaten innebär att HuFF nu har 25 poäng, två mer än Luleå som också ligger på rätt sida strecket. Täby och Assyriska har 21 poäng medan Hammarby TFF fortfarande är jumbo med sina 19 inspelade pinnar. Fem omgångar återstår.

Det jublades, hurrades och sjöngs rejält i HuFF:s omklädningsrum, lika högt som det hade jublats, hurrats och sjungits i samma omklädningsrum några timmar tidigare, för då hade Strand precis besegrat (2–1) gästande Forssa BK i en division 3-match. Strands tre poäng där var lika sköna och viktiga som HuFF:s – så lördagen den 16 oktober var en riktigt bra dag för fotbollen i Hudiksvall.

Skribent: Christer Stridh
E-post: Adressen Gömd
 
 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0738341977
E-post: [email protected]

Se all info