18 Apr 2022 12:47
Att gå i skolan är inte gratis, för varje utbildning kostar. Just nu håller HuFF på att lära sig att bli ett division 1-lag och det är verkligen en utbildning som så här långt har kostat i form av uteblivna poäng.
  • Uppdaterad: 18 APR 2021 12:47

I lördagens bortamatch mot Örebro Syrianska svarade laget återigen för en fullt godkänd insats, men man får ändå fortsätta att vänta på den första poängen i Ettan Norra.

När slutsignalen gick på Mellringe IP stod det klart att hemmalaget vunnit matchen med 1–0 (0–0) och att HuFF för tredje matchen varit med spelmässigt, skapat tillräckligt med chanser för att göra mål på någon av dem, men återigen blivit hårt straffat för små misstag. Hittills har HuFF släppt in fem mål och att kalla alla fem målen för misstag är kanske hårt, men det går lite fortare i Ettan jämfört med division 2 och då gäller det att hela tiden vara på tå, för annars smäller det.

HuFF hade väl så mycket boll som Örebro Syrianska i första halvlek, men man hade svårt att komma till avslut. Är man snäll så kan man säga att gästerna hade tre avslut under de första 45 minuterna, men då räknar vi också med Lukas Bergqvist skott som passerade ungefär fem meter över ribban. Den enda gång hemmamålvakten Jakob Kindberg fick agera var på Christoffer Lindbergs skott efter 24 minuter, men det vållade honom inga problem alls.

Men Örebro Syrianska hade bara ett avslut, vilket betyder att HuFF-försvaret spelade säkert och stabilt. Visserligen var Michel Yanez Hrernandez skott riktigt farligt eftersom det passerade Simon Elghs utsträckta högernäve, men Elgh – och HuFF – räddades av att bollen tog i insidan av stolpen och ut.

När de båda lagen vandrade av planen efter de första 45 minuterna fanns det ändå ett klart hopp om att den poäng HuFF hade i det läget också skulle kunna stuvas in i bagaget och tas med hem till Hälsingland. Ja, det fanns nog förhoppningar om mer för tränarduon Dahlin/Lambertsson gjorde två ändringar i paus, ut med Jesper Lindholm och Christoffer Lindberg och in med Mannan Khalil och Araya Zerai, allt för att sätta mer press på hemmalagets ytterbackar och för att få in mer bollar mot mål.

Nu stördes den tilltänkta offensiven av ett tidigt baklängesmål, ett oerhört snyggt fotbollsmål signerat Rodin Deprem, men också ett kvitto på att ett misstag kostar. För visst var det ett misstag av försvaret att lämna Deprem helt omarkerad vid straffområdeslinjen. Nu fick han tid på sig att ta emot bollen och trycka iväg den med ett perfekt volleyskott och för andra gången i matchen passerade bollen Simon Elghs utsträckta näve, den vänstra den här gången, och nu fanns ingen räddande stolpe bakom HuFF-målisen.

Därmed hade HuFF för tredje matchen i rad släppt in första målet och återigen fick man ikläda sig rollen som Gråben (jägaren) i jakt på Hjulben (kvittering). Mannan Khalil försökte från långt håll (inga problem för Kindberg), Kion King försökte (över i bra läge) och Cihan Sener försökte (nicklobb via Kindbergs fingrar i ribban).

HuFF hade en boll i mål också (Araya Zerai) men då hade domaren redan blåst. Varför han blåste förblev en gåta för oss som följde händelserna via streamingen från Mellringe IP.

Därmed lever nollan i HuFF:s poängkolumn kvar och självklart hade det varit önskvärt att siffran hade varit en annan efter tre omgångar. Nu är det bara att ladda om inför fredagens derby hemma mot Gefle, ett Gefle där HuFF:s förre mittback Cristoffer Ericson debuterade i lördags då laget för andra hemmamatchen i rad tappade en 1–0-ledning i paus till förlust med 1–2. I premiären var det IFK Luleå som snuvade Micke Bengtssons mannar på poängen och i lördags var det Dalkurd som snodde med sig alla poängen från lagets förra hemmaplan.

Därmed har ett av de tilltänkta topplagen bara en poäng mer än HuFF efter tre omgångar och det är säkert ett revanschsuget lag som kommer på besök till Sparbanken Arena.

På papperet är gästerna solklara favoriter och det är nog något som passar HuFF bra. Kanske inte mot Haninge, men såväl mot Sylvia som mot Örebro Syrianska fanns stora poängmöjligheter inom räckhåll, och hade HuFF haft ett litet uns av marginaler på sin sida hade man också lyckats. Mot Gefle kommer man inte att behöva bära favoritskapet och pressen är betydligt större på gästerna som inte har råd med fler oväntade poängtapp om man ska ha något med tabelltoppen att göra.

Visst, HuFF behöver också poäng i jakten på nytt kontrakt, och jag säger inte att tågen – det mot toppen för Gefle och det mot kontrakt för HuFF – har lämnat perrongen, men nog tusan har lokförarna dragit i tågvisslorna för att signalera för avgång.