05 SEP 2021 22:45
Efter hemmaförlusten mot Sollentuna skrev jag att HuFF-maskinen hackade rejält.
  • Skapad: 05 SEP 2021 22:45

Vad man ska skriva efter 0–8 (0–5) borta mot Sylvia vet jag egentligen inte...
Hade det varit boxning hade domaren förmodligen brutit matchen redan i paus, för så ojämnt var det. Eller också hade seconden (Benny Dahlin) kastat in handduken.
Men nu handlade det om fotboll och förnedringen pågick i 2x45 minuter, plus några tilläggsminuter i varje halvlek också. Det slutade med en knockout av sällan skådat slag, en knockout som inte borde förekomma på den här nivån.
Visst, HuFF var stukat redan innan matchstart med tanke på sina fyra avstängda spelare, samt att man också saknade en sjuk Kion King. Men man hade ändå, precis som sina motståndare, elva vältränade division 1-spelare på planen när matchen startade. Några minuter senare började klasskillnaden för dagen lysa lika klart som Polstjärnan en klar och kall vinternatt.
Sylvia trampade gasen i botten direkt och HuFF:arna hamnade på efterkälken. Sylvia var den lysande stjärnan medan HuFF bara blev kallare och kallare ju längre matchen gick.
I den femte minuten satte Abdul Aziz fart från vänster, han hamnade så småningom ute på den andra kanten där han slog ett inlägg, och efter en misslyckad rensning hamnade bollen hos Jonathan Tesfay som tryckte in ledningsmålet bakom Sebastian Jonsson.
Även om Sylvia var det klart bättre laget så hade man ändå lite flyt, som i den 20:e minuten då lagkaptenen Hampus Näsström drog iväg ett helt misslyckat skott, ett skott som blev till en perfekt passning till Patrik Gustavsson, och ”Raketen” kunde enkelt göra 2–0.
Trots att HuFF varit helt utspelat fick man en gratischans att komma in i matchen efter knappa halvtimmen då Hamse Nuur slank igenom hemmaförsvaret och i ett försök att runda Otto Lindell i målet blev han fälld och domaren blåste och pekade på straffpunkten.
I det läget saknades Cihan Sener något enormt, han har ju varit säkerheten själv från straffpunkten. Det var INTE Mannan Khalil, som snabbt tog hand om bollen efter avblåsningen (var han utsedd till straffläggare?) och stegade fram till straffpunkten. Där slog han en riktigt usel straff som mål-Lindell inte hade några som helst problem att lägga beslag på.
Ett misstag som förmodligen inte spelade någon roll, för även om Khalil gjort mål har jag svårt att se att HuFF på allvar skulle kunna ha utmanat Sylvia. Men ett misstag var det i vilket fall som helst.
Nu var Mannan Khalil långt i från ensam om att göra misstag i den här matchen, och det som är riktigt oroande är att de flesta misstagen kom i det så normalt sett säkra försvarsspelet.
Ett stillastående försvar tittade på när David Burubwa gjorde 3–0 och innan halvleken var över hade Abdul Aziz dragit in två frisparkar, den första från 25 meter och den andra från 20 meter, detta sedan HuFF:arna inte hunnit med i omställningarna och tvingats till ojusta handlingar.
Därmed var HuFF:s sämsta division 1-halvlek över.
Det blev inte så mycket bättre i den andra halvleken heller. Misstagen fortsatte, främst försvarsmässigt där bland annat ett felpass ledde fram till 6–0, och det var inte över förrän lagkaptenen Hampus Näsström gjorde 8–0 på ett skott som – symtomatisk för HuFF denna dag – gick i mål via Oscar Wallin. Det enda positiva var väl att Sylvia ”bara” gjorde tre mål efter paus.
Framåt hade HuFF inte mycket att komma med, ett bra frisparksläge var väl det som möjligen skulle kunna ha spräckt nollan, men Mannan Khalils skott var väl ungefär fem meter för högt.
Nä.., det enda som var positivt med HuFF-ögon sett denna helg var att Täby (3–4 mot Sollentuna) och Haninge (0–1 mot Piteå) förlorade. Däremot besegrade tabeljumbon Assyriska gästande Gefle (2–1) och klättrade lite närmare. Det gjorde även Hammarby TFF via seger (3–1) över Luleå, men följden av detta är ju att Luleå fortfarande är bakom HuFF.
Besöket i Norrköping blev ”en mardröm som det bara är att glömma”, kommenterade tränare Dahlin i lokalpressen. Men, är det så lätt att glömma en sådan här överkörning?
HuFF är sämst i serien efter uppehållet och har nu fem raka förluster. Även om man får tillbaka den avstängda kvartetten Wickman, Bergquist, Bahtijar och Sener, samt förhoppningsvis också en frisk Kion King, så ligger det ändå nära till hands att förlustraden förlängs på lördag, för då kommer suveräna serieledarna Brommapojkarna på besök.
Jag hoppas att såväl spelare som ledare kan borsta bort kollapsen i lördags, knyta nävarna och visa att man faktiskt har något i division 1 att göra...