Härlig seger i Morön, 4-0

19 MAJ 2013 00:56
Vi tog första segern i årets div2 efter en säker bortavinst mot Morön med 4-0.
Målskyttar Pelle 2, Siksten 1 och Petter 1 mål, En mycket viktig seger för självförtroendet.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

Det blev seger och tre poäng i bortamatchen efter 0-4 (0-1) mot Morön från Skellefteå.

Första halvlek: Matchen startar lite avvaktande och lagen känner på varandra som det så populärt heter. Vi tar greppet om matchen och känns stabila men vaskar inte fram några 100% lägen. Morön kommer på några kontringar med inlägg/inspel från kant samt ett skott som Niclas räddar. Vi är hela tiden nära att bryta igenom och få riktigt bra lägen och i slutet av första kommer det.

Mehmed blir frispelad i högerinnerposition och i stället för att ta avslut själv så spelar han bollen förbi målvakten där Pelle alltid är och han sätter dit 0-1.

Andra halvlek: I starten av andra har vi vår enda sämre period i matchen där vi hamnar fel i våra positioner. Morön skapar lite tryck men inga chanser. Efter den perioden på 10 min spelar vi stabilt och låter inte dom skapa något på oss.

Runt min 60 hittar Philip Pelle med en djupledsboll och fri med målvakten gör han inget misstag 0-2. Morön lyfter in långa inspel och väldigt långa inkast men vi är tydliga och tar bort bollarna som kommer. Här i andra skapar vi många målchanser och lägen för att göra fler mål bl.a. är Mehmed och Ecka framme, Pelle och Jonte är också väldigt nära att sätta trean.

Det blir i stället Siksten som gör 0-3 i öppen kasse efter inspel av Mehmed. Petter får avsluta matchen genom att distinkt sätta dit 0-4.

Startelva: Niclas, Ludde, Chippen, Wille, Roos, Philip, Jesper, Siksten, Brolin, Mehmed, Pelle

Ersättare: Gurra, Erik(65), Rahm, Petter (85), Jonte(70), Joel, Douglas

Skribent: Henrik