Skön vinst mot Härnösand borta 0-1 (0-1).

09 Jun 2022 14:37
Vi möter ett väldigt starkt fysiskt lag och första halvlek präglas av mycket kamp och många löpningar i försvarsspelet.
  • Skapad: 09 JUN 2013 14:37

Inte någon bländande fotbollsmatch men intressant på sitt sätt ändå.

Härnösand har lite mer boll än oss medan vi känns giftigare dom gånger vi kommer till avslut. Mycket av spelet är förlagt på mitten mellan boxarna.

Vi bryter dödläget genom en bra slagen hörna av Siksten som Jesper skickar i ribban och Brolin följer upp fint och nickar in ledningsmålet. Närmast att utöka ledningen är Mehmed men hans skott går över i slutet på halvlek ett.

I andra halvlek får vi tre kalaslägen att sätta dit tvåan. Pelle får fritt skottläge i straffområdet men skottet går i utsidan på burgaveln, Brolin tar emot bollen i boxen och får iväg en tåpaj som inte får önskad fart och målvakten kan rädda och slutligen får Philip ett halvt friläge från sin högerkant men skottet går över.

I stället blir det som vanligt i sådana här matcher, Härnösand skapar tryck och får två jättelägen att kvittera. Deras giftiga forwardspar får en varsin chans att kvittera, det ena närskottet räddar Niclas och ett halvvolleyskott lite längre ifrån går över. Härnösand lyfter bara långt sista 15-20 min men vi reder ut stormen och inkasserar tre poäng.

Rejäl smolk i glädjebägaren var att Jesper tvingades utgå med en befarad knäskada i första halvlek. Ohotad utanför vårt straffområde föll han ihop med smärtor i sitt knä. Tråkigt för oss som lag men framförallt för Jesper som verkligen varit på gång sista veckan. Nu väntar undersökning och vi hoppas på det bästa.

Startelvan: Niclas, Siksten, Thomas, Christoffer, Andreas, Philip, Jesper, Fredrik, Mehmed, Johan, Per

Ersättare: Gustaf, William, Ludvig(25), Petter(80), Jonathan, Douglas, Victor(70)

Skribent: Henrik