Seger mot Rengsjö

02 Apr 2022 13:07
Hudiksvall slog Rengsjö med 3-1 (1-0), efter en ensidig tillställning.
  • Skapad: 02 APR 2012 13:07

Redan efter några minuter var matchbilden tydlig. Ett Hudiksvall med ett stort bollinnehav mitt på offensiv planhalva och en motståndare som stod uppställd utanför eget straffområde. Det blev således trångt centralt i planen, och Hudiksvall hade svårt att spela sig igenom till de riktigt heta chanserna, bortsett från det friläge Christian Brolin hade efter två minuter. Ytorna fanns istället på kanterna där Hudiksvall relativt ostört fick slå inlägg i mängder. En del chanser skapades, varav Fredrik Broman hade den bästa, men det dröjde till den 44:e minuten innan Christian Brolin kunde trycka in bollen vid den bortre stolpen efter ett inlägg från högerkanten.

Den andra halvleken började som den första slutade, och redan efter fem minuter gjorde Pontus Silfver 2-0 efter att Siksten Kasimir grävt fram bollen i trängseln utanför straffområdet. Halvleken fortsatte sen med Huff-dominans, och mängder av inlägg. De klaraste chanserna skapades dock när man lyckades med att dyrka upp motståndarna centralt, bl.a. hade Pelle Lööv ett friläge efter ett bra instick i straffområdet. I den 80:e minuten vanns bollen centralt och efter snabbt djupledsspel kunde Siksten Kasimir lobba in 3-0. I matchens sista minut reducerade Rengsjö. Ett misslyckat skott blev till en perfekt passning som förvaltades från nära håll.

Som helhet nådde matchen inga högre höjder, och tempot var stundtals lågt. Hudiksvall fick ett tillfälle att träna på spelvändningar och inläggsspel och får ta med sig det till kommande matcher.