Hoppa till sidans innehåll

Inför match: HuFF-Härnösand

06 OKT 2016 17:58
Sista hemmamatchen i serien väntar när Härnösand gästar Sparbanken Arena på lördag 8/10 16.00
  • Skapad: 06 OKT 2016 17:58

Ett Härnösand som inför matchen ligger 5:a och som gjort en bra säsong hittills och länge låg man bara några poäng bakom HuFF, men några poängtapp här och där gör att man "bara" har chansen på tredjeplatsen. Man kommer senast från en förlust hemma mot Ånge men hade innan dess tagit poäng i fyra raka matcher. 

HuFF kommer senast från en bortaseger mot Skellefteå, 2-3, och senaste matchen man förlorade var mot serieledande Sandviken 24 juli. I segern mot Skellefteå stod mittfältaren Cihan Sener för två mål och har nu totalt gjort 10 mål denna säsong. 
Jag tycker att vi började bra och hittade några lägen. Vi hade "Brolla" längst upp och jag var på kanten. Vi gjorde ett snyggt mål efter en omställning. Efter att "Brolla" skadade sig fick jag spela längst upp. Sen gjorde jag två mål och det kändes såklart skönt. Vi hade flera lägen där vi kunde stänga matchen och vi var det bättre laget tycker jag, säger Cihan.

Sett över hela säsongen är Cihan relativt nöjd med sin prestation.
Jag önskade att spela som forward men fick spela på kanten. Det handlar om det defensiva spelet. "Henke" (Åhnstrand) tycker att jag har bra defensivt spel och det är därför jag spelar där. Jag är ganska nöjd med min prestation ändå. Men som forward vill man alltid göra mer mål.

Senast HuFF mötte Härnösand var på bortaplan 18 juni då HuFF vann med 2-1. Men någon toppmatch gjorde man inte. Härnösand hade ledningen med 1-0 enda fram till 75:e minuten då Pelle Lööf kvitterade och Pelle satte även dit 1-2 två minuter senare.

Nu väntar ett nytt möte och HuFF måste vinna detta för att fortfarande ha chans på förstaplatsen efter matchen. 
- Härlig match att spela, dessutom den sista seriematchen hemma.  Vi vet att vi kommer att behöva vara riktigt bra för att få med oss det vi vill från denna match, säger tränare Janne Westin. 

- Som vanligt vill vi kontrollera vad som händer ute på planen, det gäller att vi är fokuserade i både offensiven och i defensiven. Härnösand är ett bra lag men vi är otroligt laddade och sugna på att göra en bra fight, avslutar Westin.

- Det räcker med att vi spelar som vi brukar göra. Då kommer det gå bra. Vi är överlägsna på hemmaplan. Själv har man inte förlorat någon seriematch på hemmaplan sedan man kom till HuFF, säger Cihan inför lördagens drabbning.

Om den sviten fortsätter? Kom till Sparbanken Arena på lördag för att se efter!

HuFF-Skellefteå
Lördag 8/10 16.00
Sparbanken Arena

Hoppas på ett magiskt stöd nu i sista hemmamatchen i serien.
MEN kan du inte vara på plats så livesänds matchen HÄR

Skribent: Mathias Berglund
E-post: Adressen Gömd








 
 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0738341977
E-post: kansli@hudiksvallsff...

Se all info