Joel Hallberg avgjorde mot Umedalen

12 Jun 2022 17:49
Vi vann en tuff drabbning mot topplaget Umedalen med 2-1 efter mål av Johan Brolin (ev. självmål!!) och Joel Hallberg.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:44

Umedalen kom ner till Hudiksvall med två poäng mer än oss. De är ett väldigt rutinerat och bra lag med skytteligaledaren, Danny Persson, i spetsen.

Vi startade bäst och redan efter en minut hade vi bud på 1-0. Joel Stillmark fick tyvärr skottet (tåfjutten!!) utanför.

Umedalen försökte hitta sina forwards med lite längre bollar men vår fyrbackslinje hade bra koll på dem och klarade galant av deras framstötar.

Vi skapade några fina tillfällen efter omställningar och i den 19:e minuten gjorde Johan Brolin 1-0 efter ett kanoninlägg av Joel Hallberg. Det var i kamp med en försvarare och det kan till och med varit självmål.

Nu växte vi lite till och resten av 1:a halvlek hade vi vi bra koll på. Våra anfall kunde i vissa perioder bli lite för korta vilket innebar att det blev mycket spel fram och tillbaka. Men en bra halvlek av oss...

I pausen sade vi att det var viktigt att starta bra men....

....redan i den 48:e minuten kvitterade Unedalen efter en tilltrasslad situation fram för vårt mål. Det kändes som att vi borde fått bort den bollen men ...

Nu hade vi en period på en kvart som inte var bra, för kort och svårt passningsspel som blev till farliga omställningar.

Men från mitten på halvleken och framåt var det bara vi på banan. Vi jobbade och slet med outröttlig energi.

Bl.a dansade bollen på mållinjen efter en hörna (nick av Våfflan), deras målvakt fick göra en kanonräddning i krysset efter en nick från Joel Hallberg, Johan Brolin hade ett kanonläge att spela Pelle totalt ren från målgårdslinjen, Joel Stillmark hade också något läge och Fredrik Broman ett bra distansskott.

Vi bara pumpade på och Umedalen skapade inte några bra mållägen under den här perioden tack vare vårt fina försvarsspel. Alla jobbade kopiöst.

Umedalen fick en spelare utvisad med 10 minuter kvar och då blev trycket ännu starkare. I 90:e minuten fick vi ett inkast på offensiv planhalva, det kastades kort till Niclas Lind som med ett precist inlägg hittade Joel Hallberg i bortre ytan och 2-1 var ett faktum.

Härligt!!.

Det var så härligt att se att hårt jobb av vårt unga lag gav resultat till slut och det var verkligen en härlig seger mot ett väl meriterat motstånd.

Nu är vi fortsatt med i toppen av serien.