Hoppa till sidans innehåll

Mål i slutminuten fullbordade vändningen till seger

02 Jun 2022 19:04
1-2 vändes till seger 3-2 hemma mot Täfteå efter två mål av Andreas Smedbakken och ett av Pelle Lööf.
  • Uppdaterad: 03 JUN 2018 13:21

Matchen mot Täfteå inleddes ganska avvaktande under den stekande solen på Sparbanken Arena. Eliasson fick ett flertalet bollar på sin vänsterkant och fick ganska mycket yta där ute. Det var också han som spelade fram till den första farliga målchansen genom ett inspel till Smedbakken inne i straffområdet, direktskotten gick strax utanför stolpen.

Det dröjde fram till den 35:e minuten tills matchens första mål gjordes och då var det bortalaget via en omställning som tog ledningen. Men den ledningen skulle visa sig vara väldigt kortvarig då Andreas Smedbakken petar in en retur på Pelle Hedlunds avslut i 38:e minuten. Viktigt med ett snabbt kvitteringsmål. Vi spelar riktigt bra efter kvitteringen och därför kändes det väldigt tufft när Täfteå får en straff i matchminut 42 som sitter säkert längs stolpen. Men innan signalen för den första halvleken ljuder får även vi en straff och en superchans till en ny kvittering. Dessvärre lägger Eliasson straffen utanför och 1-2 står sig till paus. En halvlek där vi kommer mer och mer in i matchen ju längre den går men där vi inte skapar jättemycket. Vi kände att vi måste höja oss i den andra halvleken.

Vi inleder den andra halvleken bra och i den 56:e minuten får Smedbakken en drömchans efter ett perfekt inlägg av Karlsson där han i princip bara ska sätta bollen i nät, men då kliver Täfteås målvakt fram och gör en jätteräddning. Vi fortsätter skapa några bra chanser, bland annat en nick i ribban av Ruzicka, där Jonas Karlssons inlägg är nyckeln till flera av dem.

Men så kommer bytet så många satt och väntade på, Pelle Lööf byts in mot Lindberg, och då dröjer det bara fem minuter innan det är kvitterat. Av vem? Självklart är det Pelle som får göra sitt första mål för säsongen som gör sitt andra inhopp i serien 2018 efter lång skadefrånvaro. Detta gav en enorm energi till spelarna och även publiken vaknade till liv och skapade god stämning. Vi fortsätter skapa ett tryck mot Täfteå för att ta ledningen för första gången. Efter några halvchanser får vi en frispark en bit in på Täfteås planhalva i den 92:a minuten. Haris Camo slår in den och bollen hittar Andreas Smedbakken som nickar in bollen i mål.

En oerhört skön vändning som innebär tre viktiga poäng!

-Vilket gäng, vilken moral och vilken vändning! Tredje matchen på en vecka och visst fanns frågan om vi skulle orka både mentalt och fysiskt. Men det gjorde vi verkligen och det är ju precis det som gör att vi vänder matchen, säger tränare Mikael Bengtsson.

- Jag tycker det är en bra fotbollsmatch och Täfteå spelar en trevlig fotboll. Vi tar över mer och mer ju längre matchen går och vi skapar mer målchanser än dem. Det känns väldigt bra att vi vänder och vinner tillslut.