2-1 seger mot Morön

16 Aug 2021 18:59
Vi avancerade till 4-e plats efter 2-1 (1-0) mot Morön. Mehmed gjorde 1-0 på straff och Joel Stillmark satte tvåan.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

Ris/ros, svart/vitt, dr Jekyll/mr Hyde osv.

Idag visade Huff sig från två helt olika sidor. Första halvtimmen spelar vi nog den bästa anfallsfotbollen för säsongen om vi tittar på rörelse och passningsspel.

Men fotboll går ut på att göra mål och det gör vi tyvärr för få av under den perioden. Ludde har ett farligt skott som styrs till hörna, Lucas testar ett par gånger, Mehmed kommer fri i högerinnerposition men skottet viner över.

Mitt i kanonaden kommer målet också, Mehmed på straff. Vår bra period avslutas med en dubbelchans där Pelle och Johan är framme men målvakten i Morön är bra. Efter det blir vi passiva och sista kvarten av första spelas av.

I andra halvlek visar vi vår sämre sida. Stillastående spelare som tar felbeslut, en av våra svagare halvlekar iår.

Trots det vaskar vi fram ett par lägen. Brolin kommer fri men målvakten kommer ut och parerar.

Joel gör en väldigt fin aktion när han driver förbi sin försvarare och väggspelar sig fram med Mehmed. I skottläge spelar han i stället till Brolin som avslutar stenhårt i boxen, mv räddar men Joel har fortsatt sin löpning och är först på returen och sätter dit tvåan.Sedan har Pelle ett fint avslut på volley som passerar över ribban.

Sen kan man säga att det är Morön för resten av matchen. Dom slår långt, chansar och kämpar. Dom gör det bra och sätter tryck på oss utan att skapa de riktigt heta lägena.

Men när matchen lider mot sitt slut och vi går mot ytterligare en nolla får Morön utdelning. Efter en lång boll går vi bort oss på kanten och inspelet i boxen studsar på ett par ben innan bollen rullar retfullt in vid första stolpen. Inte oförtjänt men väldigt trist.

Strax efter det blåser domaren av matchen. Starkt att åka upp till Skellefteå och åka hem med tre poäng och fjärde raka segern. Nu siktar vi alla på svenska cupmatchen på onsdag.

Startelva: Niclas, Roos, Mathias, Thomas, Siksten, Joel, Ludde, Lucas, Johan, Pelle, Mehmed.

Ersättare: Tim, Ante (70), Lars (70), Douglas (80), Jesper, Erik Hellström

Skribent: Henrik