Ännu en 3-poängare

16 Jun 2022 21:23
Hudiksvall tog en viktig 3-poängare borta mot serie 2:an Karlberg i en svängig, offensiv match med gott om målchanser. Matchvinnare blev Pelle Lööf som fick kröna sitt hårda jobb med tre mål.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

Matchen spelade på Stadshagens snabba konstgräs, och matchen rivstartade åt med två offensiva lag och ett högt bolltempo. Redan efter fyra minuter kunde Karlberg ta ledningen från nära håll efter ett lågt inspel från vänsterkanten. Karlbergs kantspel ställde till det i hela den första halvleken och renderade i både mål och en mängd hörnor. Kvitteringen kom efter 12 minuter. Pontus Silfver rullade säkert in 1-1 från straffpunkten efter att Johan Brolin dragits i tröjan. Det var början på en riktigt bra period för Huff. Pelle Lööf gjorde 2-1 efter ett inspel från Niclas Lindh. Karlberg hade lite mer boll i den första halvleken, men Huff kontrade blixtsnabbt och Johan Brolin hade två bra möjligheter att utöka ledningen. Istället kom 2-2, även den här gången efter ett inspel från kanten. Karlberg avslutade halvleken starkast, men i den 45:e minuten fick Pelle Lööf ett jätteläge från bara ett par meter, men fick ingen bra träff på nicken. 2-2 i paus kändes rättvist, men kunde lika gärna varit 4-4.

I den andra halvleken kunde Huff ta tag i taktpinnen på ett annat sätt. Anfallen var längre, men framförallt var försvarsspelet mer kompakt. Efter 60 minuter blev Pelle Lööf helt frispelad av Pontus Silfver, men hemmamålvakten kunde avstyra med en bra benparad. Ledningsmålet skulle istället komma 10 minuter senare. Återigen var det Niclas Lindh som tog sig fram på sin högerkant och Pelle Lööf kunde enkelt stöta in inspelet i öppet mål. Den här gången följdes ledningsmålet av ett kompakt och uppoffrande försvarsspel och kvitteringen var aldrig riktigt nära. Istället kunde Pelle Lööf punktera matchen i den 85:e minuten efter att ha blivit frispelad av Siksten Kasimir.

Karlberg-Huff 2-4 (2-2)