11 Aug 2021 20:25
Vi förlorade den tidiga seriefinalen mot Anundsjö IF hemma med 3-0.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

Vi kan konstatera i efterhand att vi inte alls är nöjda med vår insats och att det var en dag då det mesta gick snett för oss.
Det börjar redan efter 4 min då gästerna får en hörna, bollen studsar som i ett flipperspel och landar framför en motståndare som enkelt kan sätta 0-1 i öppen kasse.

Efter den starten tar vi över matchen och vi börjar spela bättre och vaskar fram två farliga lägen varav en trippelchans där först Pelle avslutar med ett vinkelskott, på returen slänger sig Roos fram och får bra träff på volley men målvakten gör en sprattelgubbe och räddar, bollen fortsätter till brolla som avslutar med vänstern mot mål, Anundsjös siste försvarare gör en osannolik klackspark och fredar sitt mål.

Istället får Anundsjö hjälp än en gång och efter ett inspel från vår vänsterkant sätter vi bollen i eget nät.

I slutet av halvleken får Ecka på ett bra skott från halvmånen på straffområdet men en fin räddning från deras keeper.

I andra halvlek försöker vi lyfta upp våra positioner men skapar inte tillräckligt för att få till en reducering. Vi möter också ett starkt motstånd som spelar klokt på sin ledning från första halvlek.

Efter ca 70 min kommer vad som känns som spiken i kistan då deras spelare får drömträff från högerkanten 30 m från mål, rakt upp i Niclas första kryss.

Efter det håller vi i bollen och letar lägen, Broman träffar stolpen men vi kan inte hota deras ledning.

Vi kommer inte upp i nivå, bjuder Anundsjö på två mål som vi normalt inte brukar göra och våra motståndare är ett topplag som spelar klokt. Då blev det tyvärr inte den seriefinal vi hade hoppats och trott att vi skulle bjuda vår hemmapublik på.

Vi lär oss och ser redan fram mot nästa helg då Piteå väntar på bortaplan.

Startelvan: Niclas, Sigge, Våfflan, Chippen, Ante, Mehmed, Rahm, Ecka, Brolin, Roos, Pelle.
Ersättare: Gurra, Wille(55), Petter(65), Joel, Broman(65), Douglas.

Skribent: Henrik