Vi vände 0-1 till 2-1 mot Selånger FK

19 Jun 2022 22:20
Bortamatchen mot Selånger såg ut att bli poänglös men på två minuter gjorde vi vi två mål och gick segrande ur "derbymatchen".
  • Skapad: 19 JUN 2014 22:20

Det blev en smått otrolig utveckling på matchen och vi vann borta med 2-1.

Första halvlek börjar avvaktande från bägge lagen. Ganska tidigt känns det att det inte är vår dag. Vi har problem att få igång något spel utan tappar bollar och springer in i selångers försvar. Selånger har spelet men utan att skapa riktigt heta lägen.

I slutet på halvleken får vi våra enda farliga lägen. Pelle blir fri i högerinnerposition i boxen men målvakten kommer ut snabbt och avvärjer. Mehmed avslutar halvleken med ett skott från vänstersidan som smiter utanför stolpen.

I andra halvlek är vi om möjligt ännu sämre. Selånger har allt och vi inget. Men är det något vi gör bra så är det att vi inte släpper till klara lägen. Selånger kommer inte till avslut och det verkar bli en 0-0 match.

I 75:e minuten bryter selånger dödläget genom ett inspel från vår vänstersida som deras spelare kan stöta in bollen i mål. Inget tyder på att vi ska kvittera och vi planerar byten för en sista anstormning.

Som en blixt från klar himmel kommer kvitteringen. I 83:e minuten gör Mehmed sin gubbe och spelar in bollen i boxen där Brolin sätter den med en yttersida. i 85:e vänder Joel upp framför selångers backlinje och serverar Mehmed i djupled. Fri i vinkel gör Mehmed inget misstag utan borrar in bollen i första krysset. Resten av matchen försvarar vi oss utan att släppa till några lägen.

Det var inte snyggt och inte välförtjänt men otroligt skönt!