HuFF bärgade sjätte raka segern i serien efter 3-0 (1-0) mot Bergnäset.

Skön vinst i långa bortamatchen mot Baik 0-3 (0-1).

Så vi får de yttre förutsättningarna avklarade: 2 grader, orkan och regn.

Alltså en match där vi ska hämta tre poäng oavsett hur det ser ut.

I första halvlek är det inte mycket som är bra förutom målet.

Baik är det lag som springer mest och har tryck på oss. Matchen handlar mycket om andrabolls tagning och där var de också lite starkare än oss. Men målet gör vi, en tilltrasslad situation där Cihan och Johan är med och jobbar fram bollen till Pelle som behärskat placerar in den. Just då känns det oförtjänt men bra gjort av Pelle.

I andra halvlek har vi mer kontroll på händelserna i matchen. Vi vinner fler bollar, löper mer och får således mer av spelet. Vi gör två fina mål efter spelvändningar i andra halvlek. 2-0 dunkar Ante in otagbart i bortre efter förspel av Cihan.

Ett riktigt klassavslut på ett tillslag.

Efter det flyttar baik upp mycket folk och skapar tryck men inga chanser att tala om.

I stället kan Cihan punktera matchen efter ett väldigt fint mål. Chippen slår en magisk cross på 60 m som Cihan på första tillslaget tar med sig förbi försvararen och kyligt rullar in spiken i kistan.

En stark seger mot ett Baik som kämpade väl hela matchen.

Det är aldrig så skönt att åka buss som efter segrar, speciellt i dåligt väder!

Startelva: Niclas, Roos, Chippen, Mathias, Siksten, Lucas, Petter, Lindh, Brolin, Pelle, Cihan

Ersättare: Tim, Ante (46), Ludde (46), Chrille (65), P Broman, Stridh, Bengtsson

Skribent: Henrik