Semifinalklara i DM efter vinst med 3-0

06 Apr 2022 09:18
På lördagen blev vi klara för semifinal i årets DM efter 3-0 (0-0) mot Norrala IF.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

Det var en stabil seger trots att det tog drygt en halvlek innan första målet kom,trots att vi skapade många bra målchanser.

Norrala skapade en halvchans på hela matchen. I övrigt fick dom försvara sig på egen planhalva, med i stort sett hela laget.

Det gjorde dom bra under hela matchen.

Vårt spel fungerade bra på 2/3 av planen men i den sista tredjedelen måste vi bli effektivare och noggrannare.

Det började lite olyckligt när Thomas Sundberg fick lämna planen redan efter 7-8 minuter med en skadad fot. Mathias Åkerlund fick hoppa in och gjorde det utan problem.

Trots många inlägg, skott från distans och inspel lyckades vi inte spräcka nollan i första halvlek. Målvakten i Norrala, Andreas Molin, gjorde en bra match och gjorde flera bra räddningar.

I pausen pratade säkert Henrik Åhnstrand om att sätta fart på bollen. Det är viktigt när matchbilden såg ut som den gjorde.

Det blev bättre fart på spelet och vi fortsatte att skapa bra chanser. Andreas Persson fick bollen på offensiv planhalva och drev in i straffområdet, blev fälld och på den efterföljande straffen sköt Mehmed 1-0.

Strax efter avslutade Mehmed ett fint anfall med att skjuta in 2-0 efter en fin framspelning från Pelle.

Slutresultatet, 3-0, fastställde Viktor Roos.

- Vi gör det bra, men hade kunnat gjort fler mål om vi hade satt våra chanser, säger  Henrik Åhnstrand.

Det blir Rengsjö SK som väntar i DM-semifinalen.

Startelvan: Niclas-Siksten, Thomas, Wille, Ante -Broman, Ludde, Petter, Viktor- pelle, Mehmed.

Avbytare: Mathias, Lucas, Niclas L

Nu är det bara en vecka kvar innan serien drar igång med hemmamatch mot Ånge IF.

Skribent: Härje Lindgren