Vinst med 4-1 i Uppsala

20 Mar 2022 17:59
Vi vann med 4-1 mot UNIK i Svenska Cupen efter 0-0 i paus.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:44

I den uppskjutna matchen från i söndags  i Svenska Cupen vann vi med 4-1. UNIK överaskade oss med att slå långa bollar från backlinjen till 4-5 djupledsspelare. När vi sedan vann bollen var vi slarviga i passningsspelet och fick på så sätt inte något bra anfallsspel.

Vi skapde iaf 3 bra möjligheter att göra mål men siktet från Pelle och Joel var då inte riktigt inställt, var sitt skott tätt utanför i bra lägen. Alldeles i slutsekunderna i första räddade UNIK målet från påhälsning efter en hörna som räddades på mållinjen.

I andra halvlek ändrade vi lite i organisationen och pressade deras mittbackar högt upp i banan. När vi vann bollen fick vi också friare ytor än i första och med ett mycket bättre passningsspel fick vi hål på dem i 58:e minuten. Joel Stillmark nätade efter en fin mottagning, vändning och pass från Pelle Lööf. I den  75:e minuten blev det omvänd ordning, Joel passade Pelle som rullade in bollen. I minut 80 fick Pelle en lång boll som han förvaltade kungligt och 3-0 var ett faktum.

UNIK fick sedan sticka emellan med 3-1 i den 86:e min innan Joel fastställde slutresultatet till 4-1 i den 91:a minuten.

Det var ett helt annat spel i andra halvlek och framförallt Joel och Pelle fick både bättre passningar och friar ytor eftersom Unik flyttade upp och chansspelade lite efter vårt andra mål.

Samtaget en gedigen insats och avancemang i cupen. Det ska bli riktigt roligt att möta Sirius på söndag.