Årets första seger mot Skiljebo SK

08 MAJ 2010 13:35
Idag vann vi vår första seriematch, 1-0 mot Skiljebo SK.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:44

Vi tog vår första 3-poängare idag, en 1-0 victoria mot Skiljebo efter en väl genomförd match.

Killarna startade matchen precis som vi ville, aggressivt och med hårt jobb över hela banan.

Skiljebo kom inte till några vassa avslut på hela matchen. Det var ett mycket bra försvarsspel från vår sida.

Under 1:a halvlek hade Kalle Dahlberg två frisparkar som deras målvakt gjorde två kanonräddningar på. Vid ett par tillfällen var det bara centimetrar ifrån att vi skulle rinna igenom och få frilägen.

Det Skiljebo skapade var bara några skott från långa håll som mål-Niklas plockade ner. 0-0 i paus kändes stabilt men vi kände oxå att det fanns stora möjlighter att vinna.

Vi startade 2:a halvlek lika inspirerat som i första och redan i den 52:a minuten kom vårt ledningsmål. Det startade på vänsterkanten och Joel blev nergjord innanför straff området men domaren "släppte" (!) fördel och det blev ett inspel snett inåt som Kalle Dahlberg sköt Micke Skjärvold i ryggen (känns det igen sedan förra matchen!) men bollen går till Jesper som från nära håll dunkar bollen upp i nättaket. Ett välförkänt mål och jubel i hemmalaget.

Nu flyttade Skiljebo upp spelet högre upp vilket skapade ytor för oss bakom deras backlinje. I den 63:e fick Joel ett sådan boll men deras målvakt gjorde en bra räddning på friläget.

Sista kvarten blev spelet lite hasardartat eftersom de flyttade upp folk och vi slog bort lite för många passningar eller var för bråttom att rensa undan den utan adress.

Men vi kunde ändå reda ut "stormen" och som sagt de skapade inga klar lägen att kvittera men det är alltid lite närvöst att bara leda med ett mål.

Våra killar gjorde en kanonmatch från målvakt till siste man. Jättekul och nu fick killarna se att med hårt jobb kan vi slå alla lag i den här serien.