Hoppa till sidans innehåll

Inför match: Morön BK-HuFF

25 Aug 2021 22:30
Omgång 19 väntar när HuFF åker upp till Skellefteå för match mot Morön.
  • Skapad: 25 AUG 2017 22:30

Morön har inlett höstäsongen med blandade resultat, man började med oavgjort mot Gällivare/Malmberget, sedan vinst mot Anundsjö, för att sedan vinna med 6-0 mot Bollnäs men senast blev det förlust med just 6-0 mot Östersund. Laget ligger på en nionde plats i tabellen och är det någon speciellt HuFF ska se upp med så är det Andreas Marklund, trea i skytteligan med 13 fullträffar. 

HuFF fortsätter jaga Skellefteå i toppen och kommer senast från en komfortabel hemmaseger mot Täfteå, man har fortfarande inte förlorat sedan premiärmatchen mot Timrå och är det lag som släppt in klart minst mål. Men ska man utmana Skellefteå om målskillnaden krävs att man gör fler mål framåt, där har Västerbottningarna 54 gjorda mål medan HuFF har 40. Från tredjeplatsen jagar också Piteå.
Tror det kan gå lite hur som helst i toppen, det är tre jämna lag, sen har vi ju båda två kvar att möta på hemmaplan så det kanske kan vara en fördel för vi är ju starka hemma, säger #2 Andreas Persson, mer känd som Ante P.

Vänsterbacken gjorde senast sin 100:e match i HuFF-tröjan och säger så här om sin tid här.
Man har ju spelat många roliga matcher, speciellt när vi var med i svenska cupen men också alla derbyvinster mot Söderhamn har ju varit roliga. Varför jag har valt att stanna här är ju för att jag trivs väldigt bra och jag spelar med de bästa spelarna och bästa tränarna häromkring.

Ante är inställd på att det inte blir någon lätt match uppe i Skellefteå under lördagen.
- Det är ju en dålig plan där uppe så det kanske inte går att spela så som vi egentligen vill men det gäller att våga spela så mycket som det går och sen göra mål på våra chanser, och ha ett bra försvarsspel.

Morön-HuFF
Lördag 26/8 13.00

Skribent: Mathias Berglund
E-post: Adressen Gömd








 
 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0738341977
E-post: kansli@hudiksvallsff...

Se all info