Tredje raka segern efter drömstart

05 MAJ 2018 18:05
Vi tar tredje raka segern efter att IFK Östersund besegrats med 2-0. Båda målen från Cihan Sener
  • Uppdaterad: 05 MAJ 2018 19:12

Vi får en riktig drömstart i matchen när Cihan lyckades gröta in 1-0 redan efter ca 30 sekunder spelade. Kion får en fin boll och spelar vidare till Smedbakken som passar in till Cihan som lyckas få in bollen efter en lite trasslig situation vid mållinjen. Bara knappt två minuter senare nickskarvar Kion vidare bollen till Cihan som fri med målvakten petar in 2-0.

Efter den hyfsade starten fortsätter vi spela kontrollerat och låter inte Östersund skapa något alls nästan i den första halvleken. Kion hade efter 34 minuters spel ett jätteläge där han träffar ribban med avslutet och Östersunds bästa målchans i den första skapades efter 38 minuter när man kommer fri men Larsson står för en mycket fin räddning.

I den andra halvleken har Östersund lite mer boll och skapar en hel del farliga chanser där Niklas verkligen fick visa sin klass. Bland annat en jättechans i 91:a minuten när Östersund spelar in bollen i mitten av straffområdet och får iväg ett direktskott som Larsson räddar. Vi håller undan och kan vinna matchen med 2-0!

- 2-0 efter 3 minuter är en hyfsad start, jag tycker att vi gör en stabil defensiv insats under hela matchen och att Niklas gör en riktigt bra match vilken är grunden till 3 poäng. Sen gör vi en sådär insats offensivt, vi har ganska många enkla bolltapp och får inte till något riktigt bra etablerat offensivt spel. Men en fotbollsmatch består av många delar och som sagt tycker jag att vi gör en stabil defensiv insats idag, berättar tränare Mikael Bengtsson.

Nästa match spelas borta mot Härnösand 14/5 19.00!