Inför match: Bollnäs GIF-HuFF

26 MAJ 2017 16:24
Hurrandet från segern över Anundsjö har lagt sig och fokuset är direkt inställt på söndagens bortamatch mot Bollnäs.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

Under torsdagen besegrade HuFF Anundsjö med 4-1 efter en stabil insats och redan på söndag väntar nästa match, Bollnäs på bortaplan står uppskrivet i matchkalendern. Men först tillbaka till torsdagen. HuFF gjorde det som behövdes och skapade många chanser och ledde också med 3-0 redan efter 48 minuters spel. Daniel Eliasson kunde sedan pricka in 4-0 på straff innan Anundsjö fick in en reducering med sex minuter kvar av ordinarie tid.
Jag tycker vi spelade rätt bra. Vi tog oss till många lägen och gjorde det vi skulle, speciellt i första halvleken. Runt 75e minuten och framåt går vi ner oss lite i kvalité och tappar fokus. Men annars en helt okej insats, säger Eliasson om senaste matchen där han äntligen fick göra mål efter en hel del pikar från övriga lagkamrater.
Det var fantastiskt roligt att få göra mål förra matchen efter allt snack som gått i omklädningsrummet om att jag inte gjort några mål. Men enligt grabbarna så gills inte straffmål, så de är väl bara att kämpa på...

Även tränare Henrik Åhnstrand var nöjd med lagets insats.
- Som jag ser på fotboll så tycker jag att vi dominerar matchen med vårt position- och passningsspel. Vi skapar mer målchanser och gör fler mål än Anundsjö. Självklart försöker de göra det svårt för oss men sett över 90 minuter så är vi det bättre laget.

Härnäst väntar alltså Bollnäs och hälsingederby och trots att matcherna ligger tätt så är garanterat alla sugna på att få spela igen. Det är ett Bollnäs på uppgång som efter att ha förlorat de fyra första matcherna hade tre raka matcher utan förlust inför senaste omgången där laget föll mot Östersund. Efter åtta spelade matcher hittar vi dem på plats elva i tabellen med sju poäng och en målskillnad på 7-9.
I derbyt mot Bollnäs tror jag det blir viktigt att ta vara på de chanser som ges, då Bollnäs hittills verkar vara rätt starka bakåt. Vi bör vara inställda på en väldigt tuff match, precis som de brukar vara i derbymatcher, fortsätter Eliasson.

- Det är en ny match med nya förutsättningar på söndag, säger Henrik Åhnstrand. Bollnäs har imponerat på mig, de är välorganiserade och jobbar otroligt hårt. Det blir såklart viktigt att få hål på dem men samtidigt ha balans i laget så att vi inte bjuder på något bakåt.

Som vanligt är det lite extra med derbymatcher. Lite tuffare och lite mer känslor och större intresse överlag. Något som spelarna gillar.
Det är ju alltid speciellt med derbymatcher. Det brukar ofta vara mer publik än vanligt och tighta matcher med lite fulspel och känslor både på och utanför planen och de ger ju en lite extra energi. Roligt med lite nytt derbymotstånd i form av Bollnäs också, avslutar en laddad Daniel Eliasson.