Hoppa till sidans innehåll

Inga poäng i Västerås

16 Apr 2022 00:18
Det blev förlust i säsongspremiären mot Västerås IK. Slutresultatet blev 3-2 (2-0), efter en match där Huff fick jaga hemmalaget större delen av matchen.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

Matchen startade aningen trevande, och inget av lagen skapade några riktigt heta chanser. Men i 27:e minuten fick Västerås ett inkast nära hörnflaggan. Långt inkast - försvarsnick - andraboll - mål. Så kan ledningsmålet beskrivas, och bortalaget fick sin första dyrbara läxa för dagen. Den andra kom fem minuter senare. Nytt inkast för hemmalaget mot ett bortlag som inte var vakna nog och efter att bollen lyfts in i straffområdet kunde kunde en VIK-spelare enkelt lobba in 2-0. Två chanser, två mål. Matchen så långt hade varit relativt jämn och när domaren visade ut en VIK-back efter att han sparkat ner Pontus Silfver i friläge så levde matchen i allra högsta grad. I den andra halvleken rivstartade Huff, och redan efter 5 minuter kunde Pelle Lööv trycka in bollen från nära håll. Efter målet skapades ett massivt tryck mot ett hemmalag som fick rikta in sig på kontringar, och på en sådan kom också 3-1. Hemmalaget tog tillvara på en felpassning på mittplanen och kunde efter ett inspel från sin högerkant göra 3-1. Återstående tid av matchen blev en jakt från Huff:s sida, och i den 83:e minuten kom reduceringen. Återigen blev det tryck i offensivt straffområde, och bollen forcerades in från nära håll, den här gången av Fredrik Broman. Chanser saknades inte i den andra halvleken men effektiviteten var inte i närheten av hemmalagets och Huff får se fram mot nästa match, på söndag hemma mot Strömsberg.