Hoppa till sidans innehåll

Härlig seger mot Landskrona i Svenska Cupen, 6-5

23 Aug 2021 08:31
Vi gick vidare från omgång 2 i Svenska Cupen efter seger mot Landskrona Bois. Efter 0-0 och 1-1 efter förlängningen vann vi med 6-5 efter en rafflande straffsparksläggning. Niclas Larsson räddade två straffar och Victor Roos slog in den avgjörande straffen till seger.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

Hudiksvalls FF sparkade ut superettanlaget Landskrona Bois med 6–5 efter årets nagelbitare.

Storfavoriten Landskrona tog kommandot direkt och var snabbare i både tanke och fötter under inledningen. Men efter en svettig inledning började Hudiksvalls FF ta för sig, jämna ut spelet och ta för sig mer och mer.

Efter en mållös första halvlek var det skånskt för hela slanten under inledningen av den andra.

Men med försvarsdirigenten Cristoffer Ericson som anförare framför storspelande Niclas Larsson lyste 0–0 på anslagstavlan efter full tid.

Landskrona tog ledningen med 1–0 på ett självmål i den 109:e minuten såg det dystert ut för HuFF men Mehmed kvitterade fyra minuter senare.

Fler mål blev det inte och straffar fick avgöra. Där följdes lagen fram till 5–5 då Niclas Larsson räddade medan Viktor Roos säkert satte 6–5 som skickar HuFF till gruppspel med minst ett allsvenskt inslag.

– Vi gör en fantastisk match, sa Niclas Larsson som hyllade kollektivet.

– Känslan när jag satte sista straffen går inte att beskriva, sa Viktor Roos.

Matchfakta

Hudiksvalls FF–Landskrona Bois 6–5 efter straffar

0–0 efter full tid, 1–1 efter förlängning

Målen: 0–1 (109) självmål, 1–1 (113) Mehmed Hafizovic.

Hudiksvalls straffskyttar: 2–2 Mehmed Hafizovic, 3–3 Pelle Lööf, 4–4 Siksten Kasimir, 5–5 Fredrik Broman, 6–5 Viktor Roos.

Skribent: Härje Lindgren
E-post: This is a mailto link