DM-seger över Bollnäs med 3-0

14 Jul 2021 23:10
Vi vann över Bollnäs utan problem.
  • Skapad: 14 JUL 2010 23:10

Om Bollnäs skulle ha någon chans mot oss i kvällens DM-final så var det att ta ledningen i matchen.

Nu blev det inte så utan redan i den 3:e minuten slog Jesper Karlsson en stenhård frispark, á la Ronaldo, från 30 m som Bollnäs målvakt inte kunde hålla, det blev en retur som Pelle Lööf påpassligt slog i nätet, 1-0.

I den 16:e minute hade samme Jesper ett skott tätt över ribban som var värd ett bättre öde.

Vi hade nu matchen i ett konstant grepp och släppte inte bollnäskillarna till något avslut mot mål i den första halvleken. Det närmaste de kom var ett par hörnor.

I den 28:e minuten slog Niklas Lindh en lång passning som Joel Stillmark nickade över en utrusande bollnäskeeper och 2-0 var ett faktum. Joel hade sedan ett friläge som inte gav någon utdelning.

Ett rätt OK halvlek från vår sida i den soliga och varma kvällen.

Tanken var nu att vi skulle fokusera mer på vårt anfallsspel utifrån vår tänkta plan i den 2:a halvleken men tyvärr blev det inte så utan mer ett "plottrikt" spel. Bollnäs tilläds att sticka upp lite i början på halvleken och hade ett gyllene tillfälle att reducera i den 55:e minuten men Niklas räddade friläget.

Spelet böljade lite fram och tillbaka där vi ändå skapade de bästa chanserna och efter att vi hade missat några klara chanser, bl.a hade Joel Stillmark ett friläge, punkterade Pelle Lööf tillställningen med att göra 3-0. Ett mycket snyggt mål som han gjorde efter att ha fått bollen långt ut mot långlinjen, såg att målvakten var långt ute och loppade in bollen i bortre hörnet.

Ett klassmål!!

Sammantaget en stabil seger där vi gjorde det vi skulle, mao vinna och åka hem med DM-bucklan.

Det som kännetecknar oss i år är att vi inte faller igenom och förlorar mot lag från lägre divisioner. Vi gör det vi ska och det är en styrka.