15 MAJ 2010 11:46
Efter en riktig kämpamatch vann vi mot Sandvikens IF med 2-0.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:44

Det märktes direkt i matchinledningen att vi skulle sälja oss dyrt i denna match. Alla var otroligt fokuserade.

I den 6:e minuten fick vi en frispark utanför straffområdet till höger och Kalle Dahlberg sköt den intill stolpen men målvakten gjorde en bra räddning.

Vi jobbade på och låg bra i våra positioner och hade bra koll på läget men i den 19:e minuten fick vi Micke Skjärvold skadad och vi tvingades till ett tidigt byte. Tomas Sundberg kom in och gjorde en jättebra match på en för honom ovan position.

I den 23:e minuten slog Niklas Lindh en rak boll i djupled som helt ställde Sandvikens försvar och Joel Stillmark förvaltade chansen och friläget till 1-0. Mycket starkt.

Vi fortsatte och lät Sandviken ha mycket boll medan vi täckte upp bra i våra positioner.

Tyvärr fick vi Johan Danhard skadad i den 40:-e minuten. Han skallade ihop med en motspelare och spräckte ögonbrynet och därmed var det färdigspelat för honom (det blev 7 stygn). Mikael Svensk kom in och även han gjorde en stabil och bra insats.

Vi fixade ändå upp situationen innan paus trots omflyttningarna i laget.

Vi startade andra halvlek lite trevande de första 10-15 minuterna och Sandviken flyttade upp mycket folk. De skapade många inkast och några hörnor men det var aldrig riktigt farligt.

Vi stod upp bra med vår backlinje och Niklas i målet uppträdde med stor pondus och plockade ner alla höjdbollar som kom in mot målet.

I den 60:e minuten nickade Christoffer Eriksson i stolpen efter en hörna och i den 64:e minuten fick Joel bollen på offensiv planhalva, drog ner lite på tempot och gjorde sedan ett tempohöjning, deras mittback stod stilla och fri med målvakten lade han in bollen Ett otroligt vackert mål.

Sandviken flyttade sedan fram allt vad de hade utan att de skapade några farligheter förutom inkast, hörnor och frisparkar.

Spelade inte till sig några målchanser vilket vi däremot gjorde. Joel som var på otroligt spelhumör och fick flera fina bollar och Sandviken kom undan med blotta förskräckelsen.

En rättvis seger om vi ser till målchanserna. Bollinnehavet är inte det viktigaste för att vinna en match.

Alla spelarna gjorde en mycket bra match och följde fullt ut vår matchplan. Oerhört starkt!!