Hoppa till sidans innehåll

0-0 i sista matchen och 2:a platsen fixad

11 OKT 2014 17:22
Vi gjorde det vi skulle och tog en poäng i säsongens sista match mot teg som slutade 0-0.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

Teg1 Teg2
Teg3 Teg4

Foto: Hans Johansson

 

I fotboll vill du ha utveckling på lång sikt och resultat på kort sikt, en balansgång som ibland är svår att få till.

I lördagens match var det inget snack om vad som gällde. Ett väldigt kortsiktigt resultatmål med en poäng som skulle bärgas för att andra platsen vi hade inför matchen skulle försvaras.

Det resulterade i ett beställningsjobb som värmde alla italienska fotbollshjärtan som kan se det stora i det lilla och uppskattar annat än att bara titta på resultattavlan.

Killarna gör en taktisk mycket väl genomförd match med nästintill felfritt försvarsspel över hela banan. Försvarsmässigt gör vi som lag exakt det vi bestämt oss för att göra och bara en gång lyckas Teg bryta igenom vår försvarslinje men då står Niclas, vår sista utpost, välplacerad och räddar.

Anfallsmässigt gällde det att gå fram när vi fick lägen utan att blotta oss för tegs erkänt bra kontringar. Det slutade med tre bra lägen att spräcka nollan.

Ante gjorde en fin diagonallöpning och blev frispelad av Ludde men Tegs målvakt kom ut snabbt och gjorde en fin räddning. Pelle hade ett jätteläge när han från en meters håll skulle nicka in bollen i öppet mål men mirakulöst kunde en teg försvarare slänga sig in framför Pelle och på något sätt rensa bollen över ribban. Mehmed hade också ett riktigt bra avslut med en häxpipa som vobblade åt alla håll men målvakten räddade och på returen som rullade mot det övergivna målet var en försvarare steget före Pelle.

En mycket väl genomförd match och poängen vi siktade på tog vi.

Vi kan göra bokslut för säsongen 2014 med bland annat:

Avancemang i Sv. Cupen

DM-guld

I serien:

2 plats, näst flest segrar, andra minst förluster, släppt in näst minst mål, näst bäst målskillnad, vinst i bortatabellen och höstens lag med 8 vinster 3 oavgjorda och 1 förlust, målskillnad 22-7.

Med det sagt lyfter vi på hatten för seriesuveränen Piteå som är seriens bästa lag och statistiskt överlägsen på det mesta. En värdig representant för norrlandsfotbollen som vi håller alla tummar för nästa år i ettan.

Arbetet inför nästa år är redan igång och vi ska göra allt vi kan för att fortsätta utvecklas. Tack för iår!

 

Skribent: Henrik








 
 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0738341977
E-post: kansli@hudiksvallsff...

Se all info