Oavgjort i seriepremiären hemma mot Boden

07 Apr 2022 15:52
Seriepremiären mot Boden slutade 2-2. Detta efter att vi kvitterat i 96:e minuten genom Patrik Ruzicka. Första målet gjordes av Andreas Smedbakken.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

Premiär mot Boden och alla förberedelser var klara. Men vi fick en tuff start och kommer inte upp till den nivån vi önskade under den första halvleken. Bortalaget kunde göra 0-1 efter 19 minuters spel och även om #11 Andreas Smedbakken såg till att kvittera bara sju minuter senare, efter att ”Våfflan” serverat en mycket fin passning där nyförvärvet från Skellefteå snyggt kunde placera in kvitteringen, så hade Boden ett klart övertag spelmässigt under den första delen.

- Vi visste att Boden skulle komma med högt presspel och mycket löp och attityd, och vi klarar inte riktigt det i första halvlek. Lite skönt ändå att det står 1-1 i halvlek då jag tycker Boden är något bättre än oss, säger tränare Mikael Bengtsson som valde att göra två byten i halvtid.

Kion King och Pelle Hedlund gick ut och in kom Patrik Ružička och Christoffer Lindberg. Den sistnämnda var bara centimeter från att ge oss ledningen direkt i andra halvlek men där stod stolpen i vägen. Hemmalaget börjar andra halvlek mycket bättre och skapar en hel del farliga chanser men istället för 2-1 gör Boden 1-2 på en hörna där vi tappar markeringen helt.

Efter det spelar Boden väldigt disciplinerat och smart men vi kämpar hårt för att få med sig en poäng. I den 81:a minuten byts Andreas Smedbakken ut och Niklas Dahlström kommer in samtidigt som ”Våfflan” kliver upp alltmer för att jobba in kvitteringen. Det är också just den långe mittbacken som får med sig en frispark i ett gyllene läge i 96:e minuten. Andreas Persson tar hand om frisparken och skottet som går precis under muren studsar sedan till Patrik Ružička som kunde nicka in 2-2 till publikens jubel.

- Starten i andra halvlek är åt det hållet vi vill och vi skapar direkt 2-3 farliga målchanser utan att få utdelning. När vi fått mer ordning på vårt spel så gör Boden 1-2 och vi får börja jaga. Men det var riktigt skönt att se att grabbarna verkligen ville ha poäng och att i den absolut sista sparken få utdelning. Jag tycker det var ganska rättvist med 2-2 tillslut, säger Mikael Bengtsson.

Nästa match spelas 14/4 kl 15.00 borta mot Kramfors-Alliansen.

HuFF-Boden
Målskyttar: 0-1 Willie Clemons (19'), 1-1 Andreas Smedbakken (26'), 1-2 Oscar Stjernquist (52'), 2-2 Patrik Ružička (96')
Varningar HuFF: Jonas Karlsson
Varningar Boden: Willie Clemons, Max Nyqvist, Joakim Häggström, Erik Torstensson