Sent ledningsmål gav tre nya poäng

14 MAJ 2018 22:00
Härnösand borta gav tre nya poäng som satt hårt inne. Matchen slutade 1-2 efter mål av Andreas Persson och Andreas Smedbakken.
  • Uppdaterad: 14 MAJ 2018 22:31

Härnösand har börjat serien lite knackigt men är alltid svåra att möta på bortaplan vilket också visade sig denna match. På ett soligt Högslättens IP inleddes matchen med flertalet hörnor för vår del som vi dessvärre inte kunde utnyttja. Lagen bytte en del chanser med varandra men resultattavlan visade samma siffror i halvtid som när domaren blåste igång matchen.

Andra halvlek hinner bara spelas i 13 minuter innan hemmalaget gör 1-0, mycket tungt för vår del. Men vi jobbar oss tillbaka och skapar ett bra tryck strax efter och plötsligt står det 1-1 i den 70:e minuten när Smedbakken nickat i ribban och Jättendals stolthet, Andreas Persson, klivit fram och sparkat in returen. Vi kämpar hårt för att få in ett ledningsmål och tillslut får vi också jubla när Andreas Smedbakken i matchminut 87 lyckas få in 1-2. Ett oerhört skönt mål som innebar tre nya poäng och att vi huserar på en andraplats efter sex spelade omgångar.

- Det var en riktig rysare... Vi startar matchen ganska bra men rätt så snabbt så sjunker Härnösand ner lågt och vi lyckas inte riktigt lösa det. Jag tycker att det blir en ganska dålig fotbollsmatch egentligen. Efter att de gör 1-0 så ökar vi farten lite tycker jag och totalt sett så är resultatet rättvist enligt mig, säger Mikael Bengtsson.